Макар настроението на всички, следящи български футбол, да е минорно след поражението от Косово с 2:3 насред София в понеделник, един човек има причини да запази и малко по-специален спомен от този мач. Това е капитанът на "лъвовете" Ивелин Попов. 

Той изигра своя двубой №84 с националния екип и по този показател вече изпревари легендата Христо Стоичков, показа справка на GONG.BG. Камата има 83 двубоя в периода 1986-1999 г., като в тях се е разписал 37 пъти. Попето има 15 попадения във вече 12-годишната си кариера за България. 

С този брой срещи той излиза еднолично на 8-та позиция по брой мачове за националния отбор. Следващият пред него е друга голяма фигура в родния футбол Радостин Кишишев, който има 88 двубоя. Ако се опази от контузии и наказания, Попов може да го задмине още до края на годината. 

Като цяло, ако запази спортно дълголетие, Ивелин Попов не е далеч от лидера по мачове за България Стилиян Петров. Бившият халф на Селтик и Астън Вила има 105 мача на сметката си. Попето все още е на 31 години и Стенли е напълно в обсега му.