Мартин Минчев игра едно полувреме на върха на атаката на България, както и 42 минути на крилото, преди да бъде заменен от Станислав Иванов при днешната победа над Танзания с 1:0 в турнира на ФИФА в Баку. България спечели първи успех след 11 мача и повече от година чакане. 
 
"Със сигурност е важна победата. Дори и да бъде постигната в приятелска среща, е важна за самочувствието на отбора. Мисля, че ако бяхме вкарали още през първото полувреме, мачът щеше да се развие по друг начин.
 
Без съмнение, когато играеш с по-добри отбори - каквито бяха Унгария и Сърбия през ноември, концентрацията е на по-високо ниво. Докато днес може би в някои моменти сме загубили концентрация и това е довело до съответното грешно решение".
Според него е имало притеснение в отбора от  негативната серия.
 
"Със сигурност на отбора от дълго време му липсва победата и се радвам, че най-накрая дойде. Въпреки че е приятелски турнир, е важна за самочувствието на отбора", смята Минчев.
 
В понеделник, 25-и март, България ще излезе срещу домакините на турнира FIFA Series.
 
"Азербайджан със сигурност е много по-сериозен отбор и ще бъде по-тежък мач. От нас зависи да дадем всичко от себе си, да покажем по-добра игра и да победим. Със сигурност, колкото по-често играем заедно, синхронът ще се върне сред нас и ще се подобряваме", завърши Минчев.
 
Автор: Атанас Василев/БТА