Националният отбор на България ще се събере в пълния си състав днес за подготовката за предстоящите два мача от Лигата на нациите. Тимът ни ще завърши участието си в турнира с гостуване на Кипър на 16 ноември, петък, и домакинство на Словения на 19 ноември, понеделник.

Повиканите от Петър Хубчев играчи започнаха да се събират от вчера на базата в „Бояна“, а днес ще се присъединят и последните, най-вече играещите в чужбина, състезатели.

За тази вечер от 17.30 часа „трикольорите“ ще проведат първо занимание в пълен състав, като тренировката ще е открита за медиите. Отборът заминава за Никозия в деня преди мача, четвъртък, 15 ноември. Според предварителните планове съставът ще се завърне в България в събота следобед.

Защитникът Иван Горанов бе освободен от лагера заради контузия, получена в клубния му отбор Левски.

Срещата от Лига С, Група 3, срещу Кипър е от 21.45 часа на стадион „ГСП“ в Никозия.

България посреща Словения на Националния стадион Васил Левски в понеделник, 19 ноември, от 21.45 часа.

Тимът ни се намира на второ място в класирането след 4 изиграни мача. Отборът на Петър Хубчев е с 9 точки, колкото има и първият Норвегия. До този момент България записа 3 победи (Словения, Норвегия и Кипър) и 1 загуба (Норвегия) в турнира.

Преди последните две завъртания в групата Кипър е на 3-ото място с 4 точки, а Словения е на последното с 1 пункт в актива си.

Ето и избраниците на треньора:

Вратари:
Пламен Илиев (Астра, Румъния), Георги Петков (Славия), Димитър Евтимов (Бъртън Албиън, Англия)

Защитници:
Антон Недялков (Лудогорец), Николай Бодуров (ЦСКА), Божидар Чорбаджийски (ЦСКА),Иван Бандаловски (Берое), Камен Хаджиев (Берое), Страхил Попов (Касъмпаша, Турция), Петър Занев (Енисей, Русия), Васил Божиков (Слован Братислава, Словакия)

Полузащитници:
Галин Иванов (Славия), Александър Цветков (Берое), Мартин Райнов (Берое), Кристиян Малинов (ЦСКА), Светослав Ковачев (Дунав), Тодор Неделев (Ботев Пд), Георги Костадинов (Арсенал Тула, Русия), Божидар Краев (Мидтиланд, Дан), Симеон Славчев (Карабах, Азербайджан), Николай Димитров (Урал, Русия)

Нападатели:
Ивелин Попов (Спартак Москва, Русия), Кирил Десподов (ЦСКА), Радослав Василев (Черно море), Спас Делев (Погон, Полша), Станислав Костов (Левски)

Петър Хубчев за усмивките: Човек в работата си трябва да бъде сериозен