Родният ЦСКА започва да губи надежди в трансферната битка за нападателя на Специя Дейвид Окереке. 21-годишният нападател много сериозно се замисля над офертата на германския Айнтрахт Франкфурт.

Нигериецът определено беше най-забележителната фигура в състава на втородивизонния италиански тим, като има главна заслуга за участието (макар и неуспешно) на Специя в плейофите за промоция в Серия А. В 33 официални мача нападателят се отчете с 10 гола и 12 асистенции, което кара неговият клуб да го оцени на 6 милиона евро. Възможно е сумата дори да се покачи в идните седмици.

Не само обаче цената е причина за сериозното изоставане на ЦСКА в битката. Още през април се заговори за интереса на „червените” към голаджията, който по същото време беше следен и от Саутхемптън. „Светците” също остават в играта за подписа му, макар че според медиите в Италия острието за момента е насочил взор към Айнтрахт. Германците трябва да заменят продадения срещу 60 милиона евро Лука Йович и явно смятат да дадат известни гаранции на нигериеца.

Интерес към Окереке от Италия също не липсва, като се споменават имената на Каляри и дори Ювентус. Белгийският шампион Генк също следи ситуацията около талантливия играч.