Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков заяви, че клубът се разделя със защитника Стивън Перейра, който си отбеляза нелеп автогол в първото дерби срещу Левски през календарната година.

ЦСКА започна подготовка за новия сезон 2019/20. "Червените" представиха спортно-техническия щаб начело с Добромир Митов като старши треньор, Ивайло Станев е новото име, който до този момент беше треньор в ДЮШ. Кирил Динчев остава кондиционен треньор, а Ивайло Петров - треньор на вратарите. Люпко Петрович и Димитър Пенев ще бъдат консултанти на Митов. Утре сутрин футболистите ще преминат медицински изследвания, след което заминават за Тетевен, където ще се проведе първият етап от подготовката до 18 юни. От 20 юни до 4 юли е вторият лагер в Австрия. Първата контрола в Тетевен срещу Локомотив Горна Оряховица.

"Червените" ще изиграят и четири контроли в Австрия - 24 юни срещу Прибрам (Чехия), 27-и срещу Ференцварош, 30 юни срещу Шахтьор Донецк и 3 юли срещу австрийския шампион Ред Бул Залцбург.

На 6 юли е официалното представяне, като на този етап не е известен съперникът. Новите попълнения са четири на този етап - Петър Занев, Диего Фабрини, Денис Давидов и Тони Уот. В отбора се завръща играещият под наем до момента в Етър централен защитник Пламен Гълъбов.

За лагера в Тетевен заминават и трима юноши на ЦСКА, преостъпени в Литекс през миналия сезон. Това са вратарят Петър Петров и офанзивните играчи Митко Митков и Иван Митрев. 17-годишният вратар Илия Шаламанов също ще води подготовка с представителния отбор. Напускащи са вратарите Данте Стипица и Георги Китанов, както и защитникът Стивън Перейра. Договорите на полузащитниците Николай Колев и Александър Георгиев изтекоха и няма да бъдат подновени. Вратарят Слави Петров също напуска и ще продължи развитието си в друг отбор.   

„Добри Митов ще е старши-треньор на тима, Кирил Динчев ще е треньор по физическата подготовка. Люпко Петрович и Димитър Пенев ще са консултанти на треньора. Отборът ще премине медицинските прегледи, до 18 юни ще е на лагер в Тетевен. Ще бъдат проведени и няколко контролни срещи. На 6 юли ще бъде представен тима на "Българска армия", коментира Марков.

„Пламен Гълъбов от Етър се прибира, в състава се връщат и трима юноши от Литекс, ние сме ги наблюдавали тези играчи - Петър Петров, Митко Митков, Иван Митрев. Илия Шаламанов също ще проведе подготовка с отбора. Георги Китанов, Стивън Перейра и Данте Стипица напускат тима. Никола Колев и Александър Георгиев са с изтекли договори и няма да бъдат подновени, могат да се развиват в други отбори. Слави Петров също напуска тима, но ние ще следим неговото представяне", добави шефът на ЦСКА.