ЦСКА ще задържи централния защитник Пламен Гълъбов за новия сезон. През последните две години той беше под наем в Етър, но щабът на "червените" е решил, че вече може да им свърши работа и ще остане в отбора, съобщава вестник "Тема Спорт".

Младият футболист се очертава като алтернатива заедно с Нуно Томаш на Божидар Чорбаджийски и Николай Бодуров. Четиримата централни бранители на този етап получават равни минути в контролите досега по време на лагера.

"Червените" имаха предложение от Етър за трето преотстъпване на Гълъбов обаче са се отказали от тази възможност. Показателно, че той няма да играе отново във Велико Търново е, че "болярите" вече привлякоха централен защитник - Александър Дюлгеров, което означава, че не разчитат на привличането на Гълъбов.

Роденият в Шумен бранител има 3 участия в елита с червения екип. В дебюта си през август 2016 г. беше изгонен при гостуването на Верея (0:1). През последните два сезона Гълъбов натрупа 42 шампионатни участия за Етър, а в елита има и още 28 за Литекс. Защитникът игра по 45 минути в първите две контроли на ЦСКА - с Локо ГО и Прибрам.