В този момент най-лесно е да се нападат футболистите на ЦСКА. Всички са запретнали ръкави и бързат да обясняват, че не стават. Не, че играчите не заслужават критики. Истината е, че се влачат по терена, но въпросът е дали те са най-голямата беда на "червените". Представянето на отбора е вследствие от селекционната политика на един клуб. Щом тези състезатели не стават, защо са доведени в ЦСКА. Някой гледал ли ги е въобще? И нали само допреди няколко дни спортното ръководство обясняваше, че през тази година нивото на тима ще е по-високо, тъй като са акостирали класни попълнения. Лоша преценка, господа!

Проблемите на ЦСКА са по-задълбочени и може би е време да ги потърсим в ръководните фактори в клуба. Вижте каква каша са забъркали на "Армията". Стигна се дотам, че ЦСКА има трима треньори, а видите ли анализаторът Милош Крушчич бил виновен, тъй като вече четири мача давал наставления от треньорската скамейка. Има два варианта. Първият - всички се оправдават за несъстоятелната игра и доскоро неизвестният Крушчич се превръща в бушон, който ще изгори. Другият - въпросният анализатор чудно по каква причина е силният човек в спортно-технически план.

И двата са меко казано странни. ЦСКА разполага с Люпко Петрович и Добри Митов, а някакъв анализатор дава напътствия. Въпросът е кой допуска това да се случи? И как е възможно отборът да има трима треньори, защото със сигурност и Димитър Пенев дава акъл. Колективна безотговорност! Сега кой ще понесе последствията за слабата и бездушна игра от началото на сезона? Нормално е всеки да се оправдава с останалите. Ще изгори ли някой бушон, или ЦСКА ще вземе истински мерки.

Това може да се случи само при положение че собствениците имат воля и бръкнат надълбоко в раната, за да я прочистят. Нека се замислим колко шефове има на "Армията". Раздути щатове до припадък. Няма да ги изброяваме, тъй като са много. И там е същото като при треньорите. Не се знае кой какво прави и кой ще понесе отговорност при евентуален неуспех. Директорите обаче не се пипат. Виновниците са едни и същи. Обикновено те се търсят извън клуба. В по-редките случаи шефовете от Борисовата градина се оглеждат в треньорите и футболистите. Това, когато се стигне до голям провал.

Колкото и да се неприятни снощните сцени, трябва да признаем, че феновете са прави да негодуват и да изявяват претенции. Не става дума да редят състава, както Стойчо Стоилов призна. Това не е редно. Но нищо не може да ги спре да имат по-високи изисквания към отбора. Привържениците не един и два пъти са демонстрирали привързаността си към "червените". Затова феновете на ЦСКА несъмнено заслужават повече...

На нас не ни остава нищо друго освен да чакаме да видим дали ЦСКА ще вземе адекватни мерки, за да излезе от лошото състояние, в което се намира.