Един от най-опитните български треньори Стойчо Младенов даде дълго интервю за Дарик радио, в което говори за много теми, около настоящия си тим, ситуацията в България, ЦСКА.

Младенов говори за селекцията на Кайсар, но сподели, че няма да взима български футболисти за момента. Причините - високи цени, трудна адаптация и липсата на кадри.

"Радвам се, че Станимир Стоилов остана в Астана. Дай Боже, да има успех през февруари в Лига Европа, така ще вдигне летвата и ще е стимул за останалите треньори. Наш начин на мислене е, че даден треньор се изчерпва. Той се обогатява, развива. Колкото повече работиш в един отбор, толкова повече подобряваш. Мъри отвори вратата за българските треньори, това е признание, това в Казахстан. Ние не бягаме от отговорност," коментира още Младенов.

"Единствено БФС могат да променят отношението към треньорите в България. В българското законодателство няма професия "треньор по футбол". Но не виждам в тях желание да го променят," категоричен бе той. "Трябва да има ясни правила. И всички трябва да се съобразяват с тях. Условията на работа са много важни."

"Никога не може да се насити човек на Левски-ЦСКА. Това е една неописуема тръпка. Само човек, минал оттам може да разбере какво искам да кажа. Мач на мачовете, среща между два гранда, които са в процес на събуждане. Напрежение, стрес, адреналин. Затова работим, да изживеем такива моменти," каза той за петте предстоящи дербита.

"Хубчев създаде ред и дисциплина в националния отбор. Трябва спокойствие. Дано има последователност, едно постоянство. Това неминуемо ще даде по-добри резултати," коментира предстоящите мачове на България Младенов.

Вижда ли той реална конкуренция на Борислав Михайлов за президент на БФС? "Той е с километри пред останалите. Но той трябва да промени много неща за благото на българския футбол. Да се постави над много неща от личен характер. В Изпълкома нямат място собственици и президенти. Нека подреди къщичката, да копираме Испания, Италия, Германия..."