Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев получи приза за треньор на месец  декември в традиционната анкета на Пресклуб „България”.

Специалистът спечели анкетата с 8 гласа от общо 20 медии и спортни редакции, които са дали своя вот.

През декември ЦСКА спечели и трите мача, които изигра. Тимът на Витоша Бистрица беше победен на Националния стадион "Васил Левски" с 2:0, последва разгром над Берое с 6:0 у дома и победа с 2:1 след продължения над Лудогорец в турнира за Купата на България.

„Това е едно признание. Работим много време за това. Първа награда ми е, надявам се да не е последно. Винаги има какво да се желае. Мисля, че тимът е готов на 90%. Изправяме се срещу сериозен противник, какъвто е отборът на Верея. Не трябва да има подценяване в нито един момент. Имат добър колектив и добри футболисти. Да не забравяме, че Верея победи и Левски, и Лудогорец. Отиваме с нагласа за един сериозен двубой. Надявам са покажем 100% от възможностите си и да спечелим”, коментира Стамен Белчев първия двубой на „червените” срещу Верея при подновяването на Първа лига.

Кирил Десподов и Станислав Манолев от понеделник тренират от понеделник наравно с останалите играчи и ако няма проблеми, ще вземат участие в мача.

Колкото до състоянието на Андре Филипе Алвес Монтейро – Укра, Белчев сподели: „Медицинският щаб и кондиционните треньори правят всичко възможно да влезе в ритъм. В основната част от тренировките в някои моменти участва, в други - не. Надявам се в най-скоро време да е готов на 100%.”

Попитан за евентуални преговори с полския вратар Гжегож Сандомиерски, Стамен Белчев отговори: „Аз не знам. Мисля, че засега не. Има още какво да се желае от футболистите, които привлякохме. Чакам още повече от всеки един от тях. Селекцията не е приключила. Ако намерим футболист, които мислим, че ще вдигне нивото на ЦСКА, няма да се лишим да го вземем.”

„С това, че съм още начело на ЦСКА мисля, че имам подкрепата на г-н Ганчев и другите”, коментира още Стамен Белчев и добави, че не знае за интерес към Александър Тонев, който се раздели официално с италианския Кротоне.

„Истината е, че Рубен Пинто от днес трябва да започне леки натоварвания. Освободих го за една седмица в Португалия. В неделя се прибира. Надяваме се до 20 дни да е добре”, сподели още треньорът на ЦСКА.

„Първенството до края ще е интересно. Борбата ще е между Лудогорец, нас и Левски. Гледам нашия отбори и ми се иска да покажем постоянство. Ако го направим мисля, че отборът е готов да стане шампион”, категоричен бе Стамен Белчев.