Отборът на ЦСКА победи Монтана с 2:0 в приятелска среща, играна на тренировъчната база в Панчарево. Попаденията за „червените“ отбелязаха Густов Кулма в 11-ата минута и Александър Дюлгеров в 64-ата минута.

Двубоят бе изгледан от ръководството на ЦСКА, начело с боса на клуба Гриша Ганчев.

Тимът на ЦСКА имаше преимущество в проверката, като още в 5-ата минута организира опасна атака, която завърши с удар на Симао, който мина на сантиметри от дясната греда на Монтана.

След пробив на Меркадо в 9-ата минута, топката стигна до Педро, който шутира, но вратарят на Монтана спаси без проблем. Арсенио Нунеш центрира в 11-ата минута и Густаво Кулма с глава не остави никакви шансове на вратаря на гостите за 1:0 за ЦСКА.

Две минути по-късно удар на Кевин Меркадо от пряк свободен удар мина на двайсетина сантиметра над гредата.

Прекрасен пробив на Арсенио в 17-ата минута бе на път за застраши отново вратата на гостите. Топката стигна до Педро, който бе сам в наказателното поле, но ударът на португалеца не бе достатъчно точен.

Продължителна атака на ЦСКА в 34-ата минута завърши с удар на Пинто, който профуча на сантиметър от гредата. Две минути по-късно Конов се намеси авторитетно след удар на нападател на Монтана от малък ъгъл.

ЦСКА се връща на Панчарево

След почивката ЦСКА продължи да атакува активно, като в 55-ата минута Густаво Кулма проби, но центрирането му не стигна до негов съотборник. В 64-ата обаче Александър Дюлегров порази вратата на Монтана от малък ъгъл за 2:0 за ЦСКА.

Гостите от Монтана удариха греда в 79-ата минута след мощен шут от границата на наказателното поле, но така и не успяха да върнат поне едно попадение във вратата на ЦСКА.

ЦСКА: Александър Конов (в), Александър Дюлгеров (к), Пламен Гълъбов, Рафаел Перес, Петър Витанов, Рубен Пинто, Давид Симао, Руи Педро, Арсенио Нунеш, Кевин Меркадо, Густаво Кулма.

Резерви: Борис Груев (в), Валентин Антов, Красимир Станоев, Кристиян Малинов, Иван Турицов, Никола Колев, Добромир Бонев, Георги Търтов, Даниел Йорданов, Радослав Живков, Иван Митрев.