Днес футболната общественост се прости с легендата на ЦСКА - Красимир Безински. Той почина в понеделник на 57-годишна възраст.

Много хора се стекоха да се поклонят за последен път пред сърцатия защитник на ЦСКА и Пирин в църквата “Света София”.  

“Жалкото е, че тези моменти зачестиха. Напусна ни един голям човек, голям приятел. На мравката правеше път. От 80-те години сме заедно горе-долу. На мравката път правеше. Не стана изненадващо, какво да се прави - това е животът. Бог да го прости. Ще го запомня с всичко най-хубаво, което може да се каже. Дербита между Левски и ЦСКА сме играли един срещу друг. В Израелиграхме в един отбор. Тъжно, но животът продължава”, каза легендата на Левски Емил Велев.

“Бог да го прости. Оставил е много материал в своя живот и особено за спорта. Младите трябва да си го спомнят заради характера му. Един защитник, който ще се помни и като играч, и като човек, който е оставил следа в нашия футбол”, заяви треньорът на Златното ни поколение в САЩ 94' Димитър Пенев.

“Много добър мой приятел. Изключителен човек, футболист, характер. Човек, на който можеше да се разчита. Тежък момент. Времената се менят, не трябва да се прави паралел между поколенията. Обстоятелствата са изисквали ние да имаме повече характер, да се борим с повече трудности. Сега е различно. Ако нямаше характер, трудно успяваш - не само във футбола, но и в живота", сподели Лъчезар Танев.

Стотици се простиха с легендата Краси Безински