Крилото на ЦСКА Кирил Десподов спечели наградата за играч на месец август в Първа Лига с 10 гласа. Втори остана неговият съотборник в ЦСКА - Мауридес, а трети се нареди Петър Атанасов от Ботев (Враца).

21-годишният национал заслужи отличието след силните си изяви с екипа на "чеврвените" и националния отбор. Десподов получи неприятен удар в коляното по време на мача с Норвегия, но сподели, че вече се чувства добре и е на линия да помогне на отбора в сблъсъка от 8-ия кръг срещу Черно море.

"За мен не е важно да стана голмайстор, а с голове и асистенции да помогна на отбора да спечели трофей. Аз съм крило, а не централен нападател. Има кой да вкарва, аз ще му помагам и подавам, колкото мога", сподели Десподов.

„Всички знаем, че ни очаква тежък мач срещу Черно море. Те са добър отбор, но ние имаме план как да победим, който ще видите в събота”, допълните крилото.

Кирил Десподов изрази задоволство от факта, че игра и в двата мача за националния отбор и се надява тимът да се класира за Евро 2020. /БГНЕС