Нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга беше избран за футболист на месец юли в Първа професионална лига Бразилският голмайстор, който през този сезон има вече на сметката си 5 попадения, спечели акнетата на Пресклуб "България" по безапелационен начин.

Каранга коментира както амбициите си с ЦСКА, така и възможността да вземе български паспорт.

Фернандо Каранга е номер 1 за месец юли

„Искам да благодаря на всички за вота. Моята цел и желание е да продължа по същия път и да помогна за успехите на отбора, и естествено да стана шампион с ЦСКА”, заяви Фернандо Каранга.

Попитан за думите си преди време, че иска да вкара 20 гола и ЦСКА да стане шампион, Каранга заяви:

„Винаги съм настроен позитивно, че ще си изпълня желанието. Може и да съм го казал, но не съм човек, който обича да се хвали какво ще прави. Може да са 20, може и повече. Когато ми се предостави възможност, опитвам да реализирам, а накрая на шампионата ще броим головете. Ще се радвам да съм голмайстор на първенството, а най-важното е да станем шампиони.”

За съперниците Лудогорец и Левски, футболистът на ЦСКА коментира: „Това са едни много силни отбори, но ЦСКА знае как да играе срещу този отбори на терена. Нашата цел е така да работим и да се представяме, че да ги побеждаваме.”

„За мен е голямо удоволствие да споделям радостта след гол с феновете. Те са невероятни, особено агитката и затова се радвам да го правя с тях. При такава подкрепа от тяхна страна, винаги когато имам възможност, ще отивам при тях”, каза още Фернандо Каранга, а на въпрос дали са верни информациите, че има възможност да получи български паспорт, отговори:

„Аз лично с тези неща не се занимавам. Това е работа на ръководството. Няма проблем за мен. Искам да се концентрирам върху нещата на терена. Честно да ви кажа информациите за предложения и оферти не ги чета въобще. Знам, че ако работя съвестно има Господ, който се грижи за мен и той ще ми помогне да намеря най-доброто място за мен.”

„Най-големият ми талисман е моето семейство. По-специално моят син и той ме зарежда най-позитивно за мачовете”, сподели още Каранга, а за стила си на обличане  заяви: „Това е просто футболна мода. Просто не искам да съм обикновен, малко да се откроявам и тогава привличаш вниманието на хората.”