Предстои първото за сезона дерби между отборите на Левски и ЦСКА. Срещата е по-късно днес от 17:00 часа на Националния стадион „Васил Левски“, а всичко ще може да проследите с Gong.bg, PLAY DIEMA XTRA, DIEMA SPORT и по Дарик радио.

Очаква се на трибуните да присъстват около 20 000 души, а надеждите са запалянковците да направя шоу, без всякакви ексцесии.

По традиция феновете на двата състава са изключително изобретателни и често впечатляват с марковите си хореографии. В прикачената галерия ви предлагаме някои пометни кадри уловени от фотографите по време на последните сблъсъци между двата състава.

А само през  изминалия сезон „червени“ и „сини“ се срещнаха на терена цели шест пъти – 4 пъти за първенство и два пъти за Купата. Балансът от всички тези срещи е две победи за „армейците“, една за тима от Герена и три ремита. Следва да отбележим, че мачовете от полуфиналите за Купата завършиха с успех за левскарите от 2:0 в първата среща, а втората завърши при 2:2, като така тогава водени от Делио Роси Обертан и компания стигнаха до финала.

Сега двата състава влизат в шампионатното дерби като първи и втори в класирането. Те имат равен точков актив – 22 пункта, като тимът от Борисовата градина е начело заради по-добрата си голова разлика.

„Червените“ се радват на най-резултатното нападение от началото на кампанията с 18 гола, в редиците на Левски обаче е водещият реализатор в елита ни в момента – Станислав Костов (6 гола).

Срещата на Националния стадион ще се проведе съгласно новите правила, установени в Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. Именно съобразно новата уредба срещата бе квалифицирана като „високорискова“, заради което феновете не могат да купуват билети в деня на двубоя.

Допускането на стадиона ще става само срещу представяне на лична карта към билета.


ГЛАСУВАЙТЕ В АНКЕТАТА НИ, КЪДЕТО ВИ ПИТАМЕ КОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ДЕРБИТО ДНЕС?

  1. 50.60%

    Левски

  2. 39.88%

    ЦСКА

  3. 6.41%

    Срещата ще завърши наравно

  4. 3.12%

    Този мач не ме вълнува

Още новини: 

Часове преди дербито, какво се случва на Националния стадион?

Важно за феновете на Левски и ЦСКА

Денят на големия мач: Левски или ЦСКА ще празнуват?

Всичко за най-магнетичния мач на България

МВР с крути мерки за сигурност около ЦСКА - Левски