Нападателят на ЦСКА Али Соу призна, че се чувства по-добре при новия треньор Любослав Пенев сравнено с Нестор Ел Маестро. Причината за това, че в момента играе по-редовно.

Соу бе избран за Играч на 24-ия кръг на Първа лига, след като наниза хеттррик в мрежата на Септември при победата с 5:1.

На специалния брифинг, след като получи наградата си Соу говори за всички по-любопитни теми около себе си и „червените“, както и за предстоящия мач с Етър.

„Щастлив съм, че получавам тази награда. Заслуга за нея имат и моите съотборници. Благодаря им. Щастлив съм, че този приз е в моите ръце“, започна Али Соу.

На питане за това, че през миналия сезон се е представил по-добре през втория дял на шампионата, Соу обясни:

„Да, вярно е, че и миналия сезон през втория дял на шампионата се представих на по-високо ниво. Ще се постарая да направя същото и сега. Опитвам се всеки ден да надграждам и да бележа повече голове. Всеки път се старая да съм по-добър от предходния. Вярвам, че ми предстоят хубави моменти“.

„Мисля, че първенството е трудно, но ми харесва. Подкрепяме се с моите колеги. Имахме трудни моменти. Но мисля, че ще става по-лесно, защото все повече се напасваме с моите съотборници“.

Али Соу

източник: Ралица Караджова

„В началото ми бе трудно, защото се присъединих по-късно сравнено с останалите нови попълнения. Аз имах нужда от време, за да опозная със съотборниците ми и със средата. Но вече се чувствам по-добре“.

 Що се касае до трансфера на Мауридес в Китай и дали това е оказало влияние върху него, Соу обясни:

„Не мисля, че трансферът на Мауридес е оказал ефект върху мен. Като цяло аз съм щастлив, че играч на ЦСКА направи такъв трансфер и сега за мен е време да изляза на преден план“.

А що се касае до това дали с напускането на Мауридес, напрежението върху него се увеличава, голмайсторът обясни: „Моята единствена цел е да израствам и да се доказвам, без значение дали Мауриде е в тима или не, или става дума за някой друг играч. Искам да помагам на отбора ми да върви нагоре“

„Предстои ни важен мач с Етър, всички мачове са важни. Ние отиваме за трите точки и трябва да ги спечелим“.

„Нестор Ел Маестро и Любо Пенев са много различни. Ел Маестро е чудесен треньор. Любо Пенев показва повече на практика онова, което иска да правим на терена в мачовете“ .

„Пенев иска да ни покаже много неща и ни учи. Очакват се резултатите“.

На питане при кого измежду Любо Пенев и Нестор Ел Маестро се чувства по-комфортно, нападателят сподели лаконично: „Сега се чувствам по-комфортно, защото играя по-редовно“.

 „Харесвам да играя с Джеси. Разбираме се много добре и се чувствам комфортно“.

„Всеки треньор има план и идея как да изглежда отбора му. Любо Пенев иска да играем повече с топката и налага този стил и в тренировките“.

„Не мисля, че има проблем. На нас ни липсваше късмет в последните мачове. Нормално е това да се случва понякога“.

Соу бе запитан и дали с Джеси ще могат да заменят подобаващо направилите вече изходящи трансфери Каранга и Кирил Десподов: „Ние с Джеси правим всичко, за да може да помогнем на отбора. Щастливи сме, че си партнираме и може да станем новата най-добра двойка в нападението на ЦСКА“.

„Предпочитам футбола пред боулинга“.

„Не съм мислил какво ще правя след края на сезона. Дойдох твърде скоро и сега съм тук и искам да дам всичко от себе си за ЦСКА. След това ще мисля къде ще продължа“.

„Аз съм концентриран и мисля за победа във всеки мач. Не мисля за мачовете на съперниците. Искам във всеки мач да печелим 3-те точки. Ако Левски и Лудогорец загубят, ще съм щастлив, но все пак съм концентриран върху нашия мач“, каза за финал Соу.