Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев сподели, че мачът с Верея е в историята и очаква срещу Черно море тимът да покаже още по-добра игра и да не се заблуждава от резултатите от първия пролетен кръг. Припомняме, че "червените" разгромиха старозагорци с 5:0 в двубоя от 21-ия кръг на българското първенство, а "моряците" отстъпиха с 1:4 от Берое.

ЦСКА с новия срещу Черно море

“Отличният старт срещу Верея вече сме го забравили. Този мач вече е в историята. Трябва да гледаме напред към следващия мач. Това правим и в момента. Това, което очаквам е да покажем едно още по-добро лице и да бъдем по-убедителни с играта си. Не трябва нито в един момент да се заблуждаваме от резултати, които сме постигнали в първия кръг на пролетта. Това, че бихме 5:0 и че Черно море паднаха с 1:4 у дома, не бива да ни заблуждава, че мачът ще бъде лесен. Отборът на Черно море според мен е един от най-опитните отбори в първенството. Имат опитен треньор в лицето на Илиан Илиев. Имат и доста опитни футболисти и ако не подходим сериозно не ни очаква нищо добро”, каза Белчев.

“Без значение дали ще вкараме гол в първата минута или в последната трябва да спазваме тактическа дисциплина през цялото време. Трябва да бъдем спокойни по време на мача и трябва да бъдем уверени, че дори да не вкараме ранен гол е само въпрос на време да отбележим и да победим”, допълни той.

Халф на ЦСКА поднови тренировки след месец възстановяване

Белчев коментира и състоянието на най-новия футболист в тима Едвин Джеси, който попадна в групата за мача. 

“Едвин Джеси има още много да наваксва. Имам предвид кондиционно. Той е добър футболист и е въпрос на време да покаже най-доброто и да вдигне още повече нивото на отбора. На този етап няма да избързваме. В групата е, но утре ще преценя дали ще влезе в игра”, разкри той.

Джеси: В ЦСКА има много качество, знам колко важен е №8

Стамен Белчев заяви, че за всеки треньор е добре да има голям избор от футболисти и разкри, че място в групата и стартовия състав ще намират тези, които са се представили най-добре по време на тренировките.

“Надявам се футболистите да ме затрудняват с избора ми за 18 човека за мач. Футболистите, които покажат най-добро ниво по време на тренировъчния процес и също така постоянство на терена, те ще заслужават да играят. Всичко, което е най-добро за ЦСКА, без значение от имена, ще го правя”, завърши Белчев.