Наставникът на ЦСКА Стамен Белчев смята, че отборът му в момента е по-добър, отколкото Левски, въпреки че "сините" спечелиха последния мач между тях с 2:1 след пълен обрат. Той сподели своите виждания в специално интервю за "Спортно шоу Гонг". 

"Неприятно е, когато загубиш от когото и да било, особено от Левски, след играта която показахме. Ние владеехме играта, имаше миг невнимание при дузпата и статичното положение и така загубихме мача", заяви Белчев пред "Дарик".

"Не ни се отразява приятно, но трябва да забравим този мач възможно най-бързо и да гледаме напред. Предстоят ни много важни мачове, всеки е важен. Първо се надявам да подобрим играта и да имаме постоянство, като съм сигурен, че ако го направим, в края на сезона ще сме пред Левски", сподели още наставникът.

Редовният сезон за "червените" приключва в началото на април с дерби срещу лидера Лудогорец. Според Белчев, ако играчите му покажат качествата си, могат да се опълчат на хегемона в България в последните години.  

"Всеки мач е важен, важи и за мача с Лудогорец, те са водачи. Нека феновете напълнят стадиона, а ние да покажем най-доброто от себе си и се надявам да победим. Дано вече променим серията и да запишем добри игри срещу Лудогорец. Трябва да сме компактни срещу тях и да не даваме големи пространства за тях, защото имат добри футболисти."

"Но и ние имаме добри играчи, искам да се подготвим спокойно и да осъществим това, което съм запланувал като план на игра. Ще бъдем максимално концентрирани и мотивирани. Футболистите трябва да са по-уверени и ако покажем това, ние ще победим Лудогорец", сподели още Белчев. 

"Мисля, че се движим в правилна посока, трябва малко да развием този отбор през лятото и тогава да надградим още малко и така още следващия сезон ще можем да се противопоставим на Лудогорец", добави треньорът и разкри какво би означавало целите на тима да бъдат изпълнени през този сезон.  

"Спокойствието при нас ще дойде, ако има резултати, ако няма резултати, няма как да има спокойствие. В ЦСКА винаги водещо е първото място и Купата. При нас второто място няма да означава, че е изпълнена целта, но такава е реалността в момента", заяви треньорът и говори по темата със спокойствието на "Армията" и за поста му. 

"В ЦСКА в нито един момент няма как да има спокойствие, тук е нормално да има напрежение и всеки знае, че в ЦСКА се изисква само и единствено победата във всеки мач. Затова искам да продължаваме по същия начин, да подобрим играта си и да имаме най-вече постоянство." 

"По принцип трябва футболистите да са спокойни и да не са изпълнени с напрежение. Те трябва да работят спокойно. Когато има напрежение, човек не може да покаже максимума от способностите си. Затова работим в тази насока и нека напрежението е при нас, треньорите, а при тях да няма. В ЦСКА не може да няма резултати и да е спокойно." 

"Ние нямаме постоянство в игрите, трябва да го покажем занапред. Трябва да сме и по-убедителни. Мисля, че имаме по-добри играчи от Левски в момента, показахме го в последния мач, надявам се, че ще го покажем и в мачовете до края на сезона", заяви още Белчев пред "Дарик".

Той коментира още, че в момента се работи по селекцията за лятото, като не смята, че трябва да е мащабна, а просто да се надгради настоящият състав. Той е категоричен, че чужденците в състава ще получат шанс да се изявят и да покажат качествата си. 

"Мислим за лятото, всеки един отбор на тоя етап от сезона мисли къде е най-подходящо да се надгради като попълнения. Но не мисля, че е коректно в този момент да говорим за имена и постове. Нека завърши първенството и тогава ще имаме яснота на кои постове ще търсим играчи и с какви имена ще подпишем." 

"Футболистите, които взимаме от чужбина, сме ги гледали и не ги взимаме току-така. Те са добри футболисти, макар при някои да се случва по-бавно адаптацията. Ние стоим зад всеки един от тях и ще му дадем максимум време да се докаже и да покаже, че не сме сбъркали", заяви още старши треньорът на ЦСКА. 

Преди да поеме първият отбор на "червените", той беше начело на дублиращия състав. Според него, там има много качествени момчета, но във всеки отбор трябва да има и опитни играчи, около които те да се развиват. 

"Има много добри футболисти на възраст, но не може да има само млади момчета. Трябва да има и опитни, покрай които те да израстват и да попиват. Те не трябва да мислят на 20 години, че са завършени играчи, защото това ще им изиграе лоша шега. А футболът няма да я търпи тази шега." 

"Има добри футболисти сред младите, но те в днешно време трябва да си представят високи цели и да ги преследват, а не просто да станат професионални играчи. Да, футболът дава страшно много, но изисква и много лишения. Половинчати работи футболът не търпи." 

"От чужденците има и добри, които дойдоха в България тази зима, но вече е работа на всеки отбор да прави политиката си. Те си знаят дали да ползват българи или чужденци", сподели Белчев и разкри върху какво ще работи по време на кратката пауза в шампионата заради националния отбор. 

"Имаме работа да вършим в защита, също така и в нападение, в завършващата фаза. В последните мачове се видя, че куцаме малко там и не можем да реализираме усилията на целия отбор и така не можем да стабилизираме резултатите и класирането." 

"За стил все още е далеч да се говори, опитваме се някакъв начин да градим, но се надявам и с времето да заговорим за стил. Всичко зависи и колко бързо футболистите ще възприемат вижданията ми за играта. Впрочем, голямата част от тях вече го правят и се надявам скоро да изглеждаме много по-добре", сподели Белчев.