Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев обяви, че е доволен от селекцията до момента и заяви, че е възможно да бъдат привлечени още футболисти, но не на всяка цена.

„Футболистите, които вече привлякохме, ги следим отдавна. Ако намерим още футболисти, които мислим, че ще ни свършат работа, ще ги привлечем, но не на всяка цена. Нямам информация за изходящи трансфери. Със сигурност има интерес към нашите футболисти, но мисля, че трансфери няма да има”, каза Белчев.

ЦСКА замина за Сандански без двама нападатели

Белчев сподели и причините, поради които нападателят Фернандо Каранга все още не се е присъединил към тима.

„Каранга е в Бразилия. Освободил съм го поради лични причини. Има неща, които трябва да уреди там. Когато свършат неуредиците около него, го очакваме да се прибере. Дори не са точно неуредици, свързано е с апартаменти, къщи...”, заяви той.

Специалистът разкри в кои компоненти на играта ЦСКА трябва да надгради, за да продължат добрите резултати и през пролетния полусезон.

„Искам отборът да изглежда по-компактен, без значение дали топката е в противника или ние я владеем. Трябва да имаме по-голямо самочувствие, когато топката е в нас. Трябва да реализириме положенията, които имаме и да оползотворим усилията на целия отбор.  Пролетният полусезон ще бъде доста натоварен. Най-важното към момента е да направим една подготовка и да запазим футболистите здрави. Към момента всички са на линия”, коментира наставникът на „червените”.

Белчев допълни, че от ръководството правят всичко възможно, за да си осигурят участие в евротурнирите през следващия сезон. 

„Клубът и ръководството правят всичко възможно отборът да участва на евротурнирите", каза още той.

Белчев обяви и срещу кои отбори тимът ще изиграе контроли на лагера в Испания. ЦСКА ще премери сили с китайския Дзянсу, чийто треньор е Фабио Капело. Също така „червените” ще се изправят срещу Спартак Москва и  Динамо Киев.