Грандът от Белгия - Андерлехт, има силното желание да привлече атакуващия халф на ЦСКА Кирил Десподов. Роденият в Кресна талант е желан също така от ПСВ Айндховен, но холандски медии твърдят, че белгийският Андерлехт ще се пробва да изпревари „червено-белите” и да форсира сделка с българския клуб. Предварителните информации са, че 34-кратният шампион на Белгия ще изпрати официална оферта през зимната пауза. При евентуално официализиране на сделката, то Десподов ще стане първият българин, който защитава цветовете на най-титулования белгийски тим.

Скаути на Андерлехт пък лично са присъствали на мача между България и Словения, в който Десподов не взе участие, тъй като лекува травма. Атакуващото крило на ЦСКА пък е обект на интерес също така от Галатасарай, Трабзонспор, Легия Варшава и Олимпиакос, продължава Voetbalnieuwsi. Медията допълва, че тимът от Айндховен също ще се включи в дуела през зимата за подписа на 22-годишния футболист, но към този момент изглежда, че шансовете на Андерлехт са по-добри.

През този сезон Десподов има 7 гола в 12 срещи с екипа на „армейците”, регистрирайки и четири асистенции.

През миналия сезон Андерлехт завърши трети в белгийската Юпилер лига, изоставайки зад Стандарт Лиеж и шампиона Брюж. През тази кампания "лилаво-белите" са четвърти с 30 точки от 15 изиграни мача, на пет зад лидера Генк.