Дойде време за първите официални мачове на националните отбори през новата 2019-а година. Наред с бляскавите селекции по всички континенти ставаме свидетели и на раздори от играчите с всичко, което е възможно, търсейки всякакви причини, за да не са част от дадена селекция.

Дали сърдене, дали неразбирателство с треньора или лошо отношение, то сериозни неразбирателства има и в националната селекция на Гамбия. Нападателят на ЦСКА Али Соу трябваше да е част от състава на „скорпионите” за предстоящия им много важен мач срещу Алжир на 22-и март, който се явява решаваща квалификация за Купата на Африканските нации. Все пак снажният таран е отказал поканата на белгийския селекционер Том Сентфие и остана да тренира с българския тим в София.

Към този момент „пустинните лисици” заемат първата позиция с 10 точки, като не могат да на вземат промоция за класиране, докато селекцията на Гамбия е четвърти в група D с 5 пункта. Въпреки това страната на Соу продължава да има шанс за класиране към груповата фаза на континенталната надпревара. Родината на Али Соу не може да разчита обаче само на себе си, а също така да се надява Того да препъне отбора на Бенин, който е втори със седем точки.

Причината за отказа на нападателя на „червените” е, че много от виканите футболисти от Сентфие, които акостират на лагера на Гамбия се „подмотват” и не се раздават докрай за африканската страна, което хич не се нрави на 24-годишния футболист, предава The Point Gambia.

Същото въжделение има и нападателят на английския Рединг Моду Бароу, както и стрелецът на арабския гигант Ал-Шабаб Бубабарак Трауали. За последния Сентфие говори, че е съвсем различен тип нападател сравнение с повиканите Мухамед Бадамоси и Нуха Маронг, които са със среден ръст от 195 сантиметра.

„Предпочтох да повикам млади играчи като Калифа Мане, Ибу Туре, Бубакар Жоб и Ебрима Коли, защото мисля за бъдещето на гамбийския футбол", бе краткото изявление на белгийския селекционер на брифинга пред дуела с Алжир.