Българският футболен съюз излезе с официална позиция във връзка с появилите си информации, че от централата бавят справка, свързана с историята на ЦСКА, която се твърди, че е поискана от УЕФА. 

От БФС бавят писмото до УЕФА, свързано с историята на ЦСКА

Лично изпълнителният директор Борислав Попов отрече да е постъпвало подобно запитване от страна на УЕФА, като напомни, че БФС винаги оказва съдействие на членовете си и подчерта, че благодарение на „силната подкрепа и активните действия на БФС“ ЦСКА е получил лицен за евротурнирите през настоящия сезон. 

Публикуваме пълния текст на позицията, без никаква редакторска намеса: 

„Във връзка с многобройните спекулативни информации, свързани с предполагаемо настояване от страна на УЕФА към Българския футболен съюз за предоставяне на справка за спортната история на ПФК „ЦСКА-София“, изпълнителният директор на БФС Борислав Попов счита за необходимо да подчертае следното:

Българският футболен съюз винаги е оказвал адекватно и равностойно съдействие на клубовете – членове на съюза в различните им локални и международни казуси. В организацията не е постъпвало запитване от страна на УЕФА за предоставяне на факти или обстоятелства, свързани с ПФК „ЦСКА-София“, съответно твърденията за поставени крайни срокове от страна на европейската футболна асоциация са некоректни.

Бихме желали да припомним, че именно благодарение на силната подкрепа и активните действия на БФС, ПФК „ЦСКА-София“ получи специална лицензия за участието си в турнирите под егидата на УЕФА и изрично настояваме да бъдат прекратени манипулативните опити за вменяване на някаква вина на Българския футболен съюз.“