От Спортно-техническата комисия на БФС разясниха ситуацията с неосъществената жалба на ЦСКА за мача с Лудогорец в Разград от изминалия кръг в Първа лига. "Червените" се заканиха, че ще се оплачат официално от съдийството, но се оказа, че това няма как да се случи. 

Ето и обяснението на СТК:

"СТК, след като разгледа провелите се срещи от 15-ти кръг на Първа лига и 14-ти кръг на Втора лига, констатира, че има несъответствие в постъпилите данни в Електронното първенство и в постъпилите документи на длъжностните лица в срещата ПФК Лудогорец 1945 – ПФК ЦСКА – София."

"В електронното първенство няма отразено заявление на ПФК ЦСКА-София, че ще следва жалба от съдийско естество, срещата е завършила в 19:53 часа и срокът за подаване на жалбата съгласно чл. 36, ал.4 от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС за сезон 2017/2018 е съответно най-късно до 20:53 часа."

"В документите на делегата на срещата в 21:15 часа е отразено от представител на  ПФК ЦСКА-София, че ще следва жалба от съдийско естество. Предвид горното поради пресрочване на заявлението за подаване на жалба, същата не следва да бъде разгледана от Съдийската комисия при БФС", обясниха от БФС. 

Впоследствие става ясно, че въпросният делегат ще бъде наказан: "За нарушаване на чл. 36, ал. 4 от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС за сезон 2017/2018, делегата на срещата се наказва съгласно Статута на делегата в системата на БФС", пишат още от СТК.