Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че според документите в българската централа ЦСКА е правоприемник на Литекс. От УЕФА обаче приемат отбора, като новоучреден клуб - ЦСКА. Поради това “червените” не са допуснати в жребия за Лига Европа.

УЕФА отстрани ЦСКА от жребия за Лига Европа!

“Темата не е на БФС, а на УЕФА. Знам това, което знаете и вие. ЦСКА има право да обжалва това решение на УЕФА. БФС е издало лиценз и за българското първенство и за Европа. Комисията го издаде на същия ден, когато пристигна и писмото от УЕФА, според което ЦСКА няма право да участва в ЛЕ”, каза Михайлов.

“Като президент защитавам всички български клубове. От мен каквото зависи, аз съм го направил. Това не е дисциплинарно наказание, а е наредба, според която ЦСКА няма право да участва в евротурнири 3 години”, допълни още той.

ЦСКА: Срещу нас е предприета абсолютно незаконна кампания

“Аз съм направил каквото мога, но очевидно от УЕФА не искат да правят изключения. Първо ЦСКА при нас не е нов клуб, а е първоприемник на Литекс. Така че те за нас не са нов отбор, но от УЕФА смятат, че те са новоучреден клуб”, каза още Михайлов.

“Санкцията продължава да подлежи на обжалване, но доакто КАС не се произнесе, все още никой не знае какво ще се случи. Много футболни специалисти се изказваха по случая, но БФС се оказа, че е прав и спазва правилата”, заяви президентът на БФС.

ЦСКА показа лиценза си

Михайлов заяви, че е помагал на ЦСКА да провежда срещите си с европейската централа и е поддържал връзка лично с Данаил Ганчев.

“В Стокхолм като бях на финала на Лига Европа, бях там, за да говоря с УЕФА относно допускането на ЦСКА за участие в турнира”, завърши Михайлов.