Капитанът на ЦСКА и един от най-стабилните футболисти на „червените” през сезон 2018/2019 – Николай Бодуров, беше много критичен след горчивия завършек на сезона в Първа лига. Победата с 1:0 над Ботев Пловдив в последния 36-и кръг се оказа недостатъчна за сбъдването на шампионските амбиции, които тимът заяви преди началото на кампанията.

Лидерът във временното класиране Лудогорец успя да разгроми Черно море с 4:1 у дома и по този начин завърши на точка пред главния си конкурент. Бодуров направи интересната равносметка, че през миналата кампания ЦСКА спечели повече точки (81 спрямо сегашните 78) и тогава остана на цели 7 зад „орлите”. Логиката на бранителя бе, че „червените” трябва да търсят вината предимно у себе си.

„Щом сме на една точка от титлата, трябва да съжаляваме. Лошото е, че за поредна година не ни достига нещо. Предимно точки, щом не сме шампиони”, коментира 32-годишният Бодуров.

„Аз имам още една година договор с ЦСКА. На този етап съм тук, не знам защо моето бъдеще се коментира. Оправям се, оправям се. Имах възпаление, за началото на новия сезон ще бъда готов, надявам се.”

„Нито Купа, нито титла имаме, значи крайно неуспешен е сезонът. За отбор като ЦСКА това е неприемливо.”

А дали битката за шампионската титла е преминала в спортсменски тон? „Надявам се да е било феърплей. Не искам да коментирам, но днес мач, който има решаваща роля за титлата – Лудогорец-Черно море – Черно море са без 7 основни играчи. Надявам се да имат основателна причина. Не искам да коментирам повече.”

„Защо изпуснахме всички „бонуси”, които Лудогорец ни даде? Защото това ни е нивото. Трябва да се подобряваме. Трябва да спечелим всички мачове, за да станем шампиони. Ще имаме нужда от повече победи, повече да вдигнем нивото, повече точки да събираме. Тази година изпуснахме доста точки. И Лудогорец изпуснаха, но щом не сме първи, не сме направили достатъчно.”

„Предната година мисля, че имахме повече точки, не помня. Тази година те не бяха толкова убедителни, но пак са шампиони. Като цяло в българския футбол трябва да се вдигне нивото, не говорим само за водещите отбори. Трябва работа в школите, по-добри условия. Говорим си после за ВАР-системи… Какви ВАР-системи? Докато ги направим, другите ще играят на Марс сигурно”, заяви Бодуров.