Ботев Пловдив ще посрещне ЦСКА в пореден мач от седмия кръг на Първа лига от 18.45 часа.

Двубоят е чакан с нетърпение от феновете на двата отбора, а традиционно двата тима правят зрелищни мачове помежду си.

Развитието на мача можете да следите минута по минута в GONG.BG.

Също така можете да гледате срещата на живо по телевизия DIEMA SPORT и в онлайн платформата PLAY DIEMAXTRA.

Отборът на ЦСКА е на второ място във временното класиране с 15 точки, на една от лидера Левски. Ботев е шести с 9 точки, колкото имат Славия, Витоша и Локомотив Пловдив, но Славия и Витоша са с мач повече.

Голямата новина при "канарчетата" е, че Георги Самуилов придоби 60% от акциите на клуба, както и че Омар Косоко е пред финализиране на трансфер в отбора. Същевремено пловдивският клуб се раздели с Дуде Ндонгала, а Димитър Пиргов е възстановен за срещата с "армейците".

Още любопитни факта преди срещата:

ЦСКА е тимът с най-много представители за националния отбор, като цели петима играчи са на разположение на Петър Хубчев.

Стойчо Атанасов е с повиквателна за младежкия национален отбор, а Жоржиньо е възстановен.

Тодор Неделев е пред своя 125-и мач в елита, като в досегашните вкара 40 гола за Ботев Пловдив, само един от тях обаче е във вратата на ЦСКА – при равенството 1:1 на „Армията” на 18 ноември 2017 година от дузпа. Играл е 9 пъти срещу червените в първенството, като балансът му е 2 победи, 5 равенства и 2 загуби.

Стивън Петков успя да се разпише и двата си мача срещу ЦСКА досега с "жълто-черния" екип – при загубата с 1:4 в София на 31 март 2018 г. и за победата с 2:1 на 29 април т.г.

Последната пропусната дузпа за "червените" е в Коматево – в предишното им гостуване на 29 април т.г., когато вратарят на домакините Даниел Кайзер спаси удара от бялата точка на Хеан Бланко в петата минута от добавеното време и Ботев би с 2:1.

През миналия сезон ЦСКА се разписа цели 12 пъти в 4-те си срещи с Ботев Пловдив, повече вкара единствено на Верея – 15 попадения.

Ел Маестро посочи футболистите за Ботев Пд

Ботев връща пореден играч, спечелил Купата през 2017-а

ЦСКА стреля мощно преди Ботев Пловдив