Бразилският гранд Атлетико Минейро се е отказал от възможността да ангажира левия бек на ЦСКА Жеферсон. Според авторитетното издание в южноамериканската страна "Глобо Еспорте", ръководството се е насочило към друг играч на тази позиция. 

Медията твърди, че Жеферсон е бил предложен на клуба от мениджъри и хора, близки до "червените". Но шефовете са преценили, че той няма да им свърши работа и са се насочили към по-млада и по-евтина алтернатива в лицето на Фелипе Жонатан. 

В момента този футболист се подвизава в бразилския Сеара и цената му е 1.5 млн. евро. Щом като той е по-евтиният вариант, означава, че за Жеферсон "червените" са поискали по-висока от тази сума. Което изглежда логично с оглед на факта, че той има дори повиквателна за националния отбор на родината си. 

Бразилецът се завърна с травма и шина на крака след подготовката на отбора в Испания. Това също може да е сред причините, които да откажат Атлетико Минейро от евентуалното му привличане, защото още не се знае колко време ще е извън игра.