Футболистът на ЦСКА Божидар Чорбаджийски защитни своя съотборник Витаутас Черниаускас, който допусна детинска грешка и си вкара автогол за 1:1 срещу Черно море. В крайна сметка „червените” стигнаха до успеха с 3:1 в мача от 8-ия кръг на Първа лига.

"За автогола - нормална ситуация, грешка като грешка. Ако няма грешки, няма да има и голове. Черниаускас е невероятен професионалист и нямаше нужда да го успокояваме, но разбира се, че го подкрепихме”, коментира Чорбаджийски.

Самият Божидар Чорбаджийски върна топката рутинно назад към вратаря, който дори беше леко встрани от вратата. Без да бъде особено притеснен, литовецът реши да изрита директно напред, но кълбото толкова нелепо се оплете в краката му, че след контакта пое към вратата. Черниаускас опита да поправи грешката, но нямаше никакъв шанс да се намеси.

„Черно море ни дадоха сериозен отпор, тази грешка и изравнителния гол им даде самочувствие, но след това. Вкарахме два страхотни гола и спечелихме трите точки", завърши Чорбаджийски, цитиран от БТА.