Отборът на ЦСКА гостува на Етър в двубой от 25-ия кръг на Първа професионална лига с мисълта единствено за трите точки.

Мачът ще продложи сблъсък между съставите на две родни футболни легенди - Красимир Балъков и Любослав Пенев.

Етър чака "червените" в един от най-любопитните сблъсъци в 25-ия кръг.

Мачът е днес следобед от 17.30 часа.

Може да следите развитието на двубоя минута по минута в GONG.BG.

Също така можете да гледате пряко срещата по телевизия DIEMA SPORT, както и в онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA.

ЦСКА ще гостува на Етър като трети в класирането с 51 точки, колкото има и вторият Левски. Лидер във временното подреждане в Първа лига е Лудогорец с 56 точки, като този кръг предстои сблъсък на разградчани със "сините". Тимът на Етър пък е седми с 37точки към момента.

В лагера на домакините лека контузия има Артьом Атюнин. Гълъбов, Колев и Александър Георгиев пък са преотстъпи от ЦСКА и няма да могат да вземат участие в мача срещу "армейците".

"Болярите" продължават борбата за Топ 6, като в момента има 3 точки по-малко от шестия Черно море.

Любо Пенев: Познавам Етър, темата Бербатов е затворена

ЦСКА няма да се предаде и ще продължи да преследва точки в опит да настигне и изпревари отборите пред себе си - Левски и Лудогорец.

"Червените" взеха глътка въздух след загубата във Вечното дерби (0:1), побеждавайки Септември с 5:1 - хеттрик на Али Соу. Възстановени след травми в лагера на "червените" са Николай Бодуров и Евандро, а след наказания се завръщат Едвин Джеси и Божидар Чорбаджийски.

През седмицата отново се заговори за интерес на "армейците" към Мартин Минчев от Черно море и Кристиян Димитров от Ботев Пловдив.

В Етър Иван Стоянов е пред своя мач № 200 в Първа лига. Дебютът му бе за Сливен на 9 август 2008-а при домакинско реми 1:1 с Локо Пловдив, а още във втория си двубой в елита вкара дебютните си 2 гола точно срещу ЦСКА – при победата с 3:1 на свой терен на 15 август 2008 година.

Още от любопитните факти преди мача сочат, че Флорент Боджадж е играчът във форма в състава на виолетовите с два гола и една асистенция при общо шестте попадения през пролетта за великотърновци, които допуснаха само 2 пъти топката в мрежата си срещу 5 инкасирани гола от ЦСКА.

С 2:2 в предишния си двубой с ЦСКА на "Ивайло" на 30 септември 2017 година, Етър свали "червените" от върха на тогавашното временно класиране за сметка на Лудогорец.

Балъков: Чакаме с нетърпение мача с ЦСКА, глупост е, че няма да се раздадем на 100%

Ако новото попълнение на ЦСКА Нуно Томаш действа на поста на левия бек, Пенев ще използва пети футболист на тази позиция от началото на пролетта, след като на нея се изредиха последователно Бикел, Лясков, Перейра и Атанасов.

ЦСКА за последно не допусна гол срещу абсолютния аутсайдер Верея – при победата с 1:0 на 9 декември миналата година, оттогава нареди 5 мача за първенство, в които не успя да опази мрежата си суха.

Божидар Чорбаджийски пък вкара последното от 8-те си попадения в Първа лига точно във вратата на Етър – при 3:0 на „Българска армия” на 21 октомври 2018 година. Всичките голове на защитника обаче паднаха на стадиона в Борисовата градина

Интересното е още, че в Първа лига балансът между двата тима е - 53 мача, 6 победи за Етър, 15 равенства, 32 победи за ЦСКА, голова разлика 108-45 за ЦСКА, а за Етър като домакин: 26 мача, 6 победи за великотърновци, 11 равенства, 9 победи за ЦСКА, голова разлика 39-27 за "червените".