Берое и ЦСКА завършиха 1:1 в дербито от 13-ия кръг на Първа лига. Тиаго откри резултата в 27-ата минута на двубоя, но Камбуров изравни в 35-ата минута на мача. Мауридес, който се появи на терена като резерва пропусна дузпа в 54-ата минута на срещата.

Двубоят в Стара Загора предложи много борба и малко футбол. Още в 8-ата минута на мача Вандерсон излезе очи в очи с Черниаускас, но вратарят спаси. Първият точен удар към вратата на Берое беше чак в 24-ата минута, но Жоржиньо пропусна. В 27-ата минута Тиаго се измъкна от бранителите на Берое, и матира Перниш, за да изведе ЦСКА напред в резултата, а асистенцията дойде от Десподов.

Берое се върна в двубоя, след като Камбуров се разписа, засичайки центриране от пряк свободен удар изпълнен от Минчев в 35-ата минута. Секулич и Тиаго пропуснаха да изведат "червените" напред в резултата до края на първата част.

Мауридес, който влезе на почивката в игра за ЦСКА пропусна дузпа в 54-ата минута, след като прати топката право в ръцете на Перниш. Нарушение на Бандаловски в наказателното поле срещу Жоржиньо наказа съдията Попов да отсъди наказателния удар.

Това сякаш наля олово в краката на "червените", а Берое игра доста добре като създаде по-опасните положения пред вратата на ЦСКА, но удар на Цветков беше спасен с вещина от Черниаускас в 80-ата минута на срещата.

В крайна сметка двата тима взеха по 1 точка, а ЦСКА заема третото място с 29 точки, а Берое е 4-ти с 24 точки.

БЕРОЕ – ЦСКА 1:1
голмайстори: 0:1 Тиаго (27), 1:1 Камбуров (35)


Берое: Душан Перниш, Иван Бандаловски, Ангелов, Камен Хаджиев, Александър Василев, Мартин Райнов, Александър Цветков, Иван Минчев, Вандерсон Коста, Рубен Бригидо, Мартин Камбуров

ЦСКА: Витаутас Черниаускас, Стивън Перейра, Божидар Чорбаджийски, Николай Бодуров, Жоржиньо, Борис Секулич, Жанио Бикел, Пинто, ТиагоРодригес , Али Соу, Кирил Десподов

LAP.bg, Марин Бонев
25 снимки