ЦСКА привлече три нови попълнения това лято, но е бил на крачка и от четвърто. При това на изключително качествен играч. Сделката обаче е пропаднала по крайно нелеп начин, въпреки че е била на практика "опечена". 

Полското издание "Спортове Факти" разкрива странната история около неосъщественото преминаване на местния бивш младежки национал Войчех Гола. Централният защитник в момента носи екипа на холандския НЕК Ниймеген. 

Но във вторник е трябвало да пристигне в София и да подпише официално тригодишен договор с "червените". Всички детайли били договорени, трябвало само да кацне на летището и да бъде отведен в канцеларията за подпис. 

Тогава обаче се намесила съдбата. Полетът му бил отложен и докато чакал на летището, дошло обаждане от Лех Познан. От там му предложили същите условия като от българския отбор и Войчех Гола веднага се съгласил на тях. Очаква се да подпише с тима от родината си в четвъртък по-късно вечерта. 

Точно Лех Познан е първият отбор в кариерата на класния централен защитник, който има пет мача за младежкия национален отбор на "дружина полска" и един за представителния тим.

Той игра на Европейско за младежи с родината си и беше смятан за един от най-добрите играчи на поста си по онова време. Войчех Гола е на 26 години и има над 200 мача в професионалния футбол.