Днес ЦСКА ще се изправи срещу китайския Шанхай Шенхуа в третата си контрола по време на лагера в Испания.  Двубоят ще започне в 17:00 часа българско в Chincheta, Lamos De La Quinta, информира официалният сайт.

Предстоящият съперник на „армейците” е сред традиционно силните и финансово могъщи клубове в Китай. През последното десетилетие в него са играли много световни звезди, сред които Никола Анелка, Дидие Дрогба и Карлос Тевес.

Настоящият консултант на „червените” Люпко Петрович пък е бил начело на клуба през 2000 година. През изминалия сезон Шанхай Шенхуа са завършили на 7-о място в местната Супер лига.

От началото на календарната 2019-та наставник на отбора е известният испански специалист Кике Санчес Флорес, спечелил Лига Европа и Суперкупата на УЕФА с Атлетико Мадрид през 2010 г.

Сред настоящите звезди на тима безспорно е колумбиецът Фреди Гуарин, подвизавал се пет сезона в италианския Интер. Другото известно име бе на нападателя Демба Ба - бивш играч на Нюкясъл и Челси, но той вчера бе трансфериран в лидера на турското първенство Истанбул Башакшехир.