Отборът на ЦСКА победи Шанхай Шенхуа с 1:0 в третата си контрола по време на лагера в Испания. Това е първи успех за тима, воден от треньора Нестор Ел Маестро след като до тук направи 1:1 с Бохум в първата си проверка и загуби от Академия Пушкаш с 1:3 във втората.

Следващата контрола на ЦСКА е на 28-и януари срещу Виктория Пилзен.

Победният гол за ЦСКА срещу отбора на Кике Санчес Флорес бе дело на Али Соу в 79-ата минута на двубоя. В срещата нямаше много чисто голови полежения, но все пак и двата тима имаха шансове да открият по-рано резултата.

ЦСКА организира няколко обещаващи атаки през първото полувреме, но без да реализира попадение във вратата на Шанхай Шенхуа. След центриране в наказателното поле в 9-ата минута, стражът на Шанхай не се намеси добре, Стивън Перейра засече с глава, но не успя да насочи добре топката към вратата.

„Червените” бяха близо до откриване на резултата в 14-ата минута при опасна атака, при която играч на съперника се хвърли в краката на Стивън Перейра и изчисти топката. Малко по-късно Едвин Джеси стреля, но прати топката в аут. Шанхай Шенхуа също имаше своите шансове. В 25-ата минута Ромеро отправи удар, но без да затрудни отбраната на "червените".

Али Соу притесни отбраната на Шанхай Шенхуа в 31-ата минута, но вратарят на противника стигна първи до топката. Три минути по-късно при интересна ситуация в наказателното поле на Шанхай Шенхуа футболистите на ЦСКА имаха претенции за дузпа, но такава не бе отсъдена.

Далечен изстрел на Жанио Бикел в 37-ата минута принуди вратаря на Шанхай Ли Сухай да избие топката в корнер, а малко по-късно след ъглов удар за ЦСКА топката стигна до Али Соу в наказателното поле на Шанхай, но защитата на съперника се справи.

В 49-ата минуета Рафаел Енрике центрира обещаващо, но вратарят на Шанхай Шенхуа улови топката. Две минути по-късно пак той опита да намери свободен съотборник след като проби по левия фланг, но защитник на съперника се намеси и

Шанхай можеше да реализира в 57-ата минута. След изпълнение на ъглов удар Джовани Морено отправи силен изстрел с глава, но встрани от вратата на ЦСКА.

„Червените” пък имаха отлична възможност за попадение в 59-ата минута. Рубен Пинто бе изведен добре от Едвин Джеси и стреля, но край вратата на Шанхай Шенхуа.

В 70-ата минута Евандро пробва умело да изведе съотборник в наказателното поле на Шанхай Шенхуа, но бранител на съперника се намеси навреме.

Все пак ЦСКА успя да открие резултата в 80-ата минута. Али Соу получи добър пас от Жанио Бикел и преодоля стража на съперника за 1:0 в полза на „червените”, което бе и крайният резултат.

Вижте картина от мача в официалната страница на ЦСКА в социалната мрежа Facebook и ЦСКА ТВ тук:

Мауридес се прибра в лагера на ЦСКА


Начало на мача

2' Добра атака за Шанхай Шенхуа, която приключи с удар над вратата на "червените".

8' Опит за извеждащо подаване към Али Соу, с което защитата на Шанхай Шенхуа се справи.

9' Центриране в наказателното поле на Шанхай, при което стражът на Шанхай не се намеси добре, Стивън Перейра засече с глава, но не успя да насочи добре топката към вратата на съперника.

14' Опасна атака на ЦСКА, при която играч на съперника се хвърли в краката на Стивън Перейра и изчисти топката.

15' Едвин Джеси стреля, но прати топката в аут.

25' Атака за Шанхай Шенхуа, която приключва с удар на Ромеро, но без да затрудни отбраната на "червените".

30' Бърза атака за китайския тим, Кин Шенг опита да изведе съотборник в предни позиции, но неуспешно.

31' Атака за ЦСКА, при която Али Соу притесни отбраната на Шанхай Шенхуа, но вратарят на противника стигна първи до топката.

34' Футболистите на ЦСКА имаха претенции за дузпа, но такава не бе отсъдена.

37' Далечен изстрел на Жанио Бикел, при който вратарят на Шанхай Ли Сухай изби топката в корнер.

38' След корнер за "червените" топката стигна до Али Соу в наказателното поле на Шанхай, но защитата на съперника се справи.

Край на първото полувреме

Начало на второто полувреме

49' ЦСКА атакува, топката стига до Рафаел Енрике, който центрира, но вратарят на Шанхай Шенхуа улови топката.

51' Нов опит на Енрике да намери свободен съотборник след като проби по левия фланг, но защитник на съперника се намеси и изчисти.

56' Ангел Лясков се намеси навреме и изчисти топката в корнер при атака на Шанхай Шенхуа.

57' Възможност за Шанхай. След изпълнението на ъгловия удар Джовани Морено отправи силен изстрел с глава, но встрани от вратата на ЦСКА.

59' Шанс за ЦСКА. Рубен Пинто бе изведен добре от Едвин Джеси и стреля, но край вратата на Шанхай Шенхуа.

61' Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро прави нов 5 смени. В игра влязоха Жоржиньо, Божидар Чорбаджийски, Стойчо Атанасов, Евандро и Кристиян Малинов.

70' Евандро опита умело да изведе съотборник в наказателното поле на Шанхай Шенхуа, но бранител на съперника се намеси навреме.

78' Атака на ЦСКА, Малинов пробва да изведе съотборник, но Ли Сухай реагира добре и улови топката.

79' ГОЛ за ЦСКА!  Али Соу откри резултата за "червените", който повеждат с 1:0. Соу получи от Бикел и успя да се разпише.

82' Напрежение между играчите на двата тима след фаул.

83' В игра влизат и младоците Йоан Бауренски и Мартин Смоленски.

Край на мача


Стартовите състави

ЦСКА: 30.Витаутас Черниаускас, 11.Станислав Манолев, 5.Николай Бодуров (к), 25.Стивън Перейра, 3.Жеферсон Телес, 16.Жанио Бикел, 20.Тиаго Родригес, 6.Рубен Пинто, 8.Едвин Джеси, 17.Енрике Рафаел, 22.Али Соу

Резерви: 1.Данте Стипица, 12.Петър Петров, 2.Стойчо Атанасов, 4.Божидар Чорбаджийски, 14.Ангел Лясков, 28.Никола Борисов, 26.Валентин Антов, 27.Борис Секулич, 23.Йоан Бауренски, 15.Кристиян Малинов, 18.Мартин Смоленски, 19.Кирил Десподов, 7.Жоржиньо, 10.Евандро

Шанхай Шенхуа: 27. Ли Сухай, 10. Джовани Морено, 16. Ли Янки, 18. Жао Ди, 37. Сун Шилин, 51. Жан Илин, 23. Бай Яжун, 11. Оскар Ромеро, 26. Кин Шенг, 6. Ли Пенг, 32. Еди Хуан Франсис