Гвинейският нападател Хосе Канте беше спряган през зимата за трансфер в ЦСКА, особено след като се оказа ненужен в Легия Варшава. Сега, след като вече е част от испанския Химнастик Тарагона, самият футболист разкри, че наистина е имало преговори за него от страна на "червените", но те не са искали да плащат пари за подписа му. И това провалило сделката. 

"ЦСКА и Легия преговаряха за трансфера ми, но доколкото разбрах, те не са искали да платят трансферна сума за мен. Не са се договорили за икономическите параметри. Така избрах офертата на турския Анкарагюджю. Вече дори бях купил самолетните билети, когато заради сигурността си предпочетох и приех постъпилата в последния момент оферта на Химнастик."

"Сега съм щастлив, че нещата се развиха именно по този начин. Четири години и половина бях далеч от Испания, сега съм щастлив да съм отново тук и да вкарвам пред погледите на всички мои близки", сподели Канте пред испанска медия. 

Въпросният гвинейски нападател беше спряган за заместник на продадения таран Мауридес. В крайна сметка такъв не беше намерен, но пък Али Соу преоткри головата си форма и "червените" засега нямат проблеми на тази позиция.