ЦСКА е на път да осъществи поредния си трансфер дни преди подновяването на шампионата в българското първенство. Вратарят Гжегож Сандомиерски ще продължи кариерата си на „Българска Армия“, твърди „sportowefakty“.

Според информацията, Сандомиерски вече е договорил личните си условия с ЦСКА. 28-годишният вратар ще разтрогне договора си с Краковия по взаимно съгласие и ще продължи кариерата си в ЦСКА.

Договорът на Сандомиерски с Краковия изтичаше на 30 юни, но той отказа да го поднови.

Сандомиерски бе неизменен титуляр на вратата на Краковия през сезоните 2015/16 и 2016/17, но загуби мястото си в състава от началото на настоящата кампания.

Той дори не попадна в групата на Краковия за зимната подготовка на тима и тренираше с втория тим на поляците.

Преди подновяването на полския шампионат той бе изваден от състава на Краковия и не получи картотека за втория дял от първенството.

Амбицията на Сандомиерски е да се пребори за място в националния отбор на Полша за Световното първенство в Русия.

В ЦСКА той ще има добре познатата конкуренция на Витаутас Черниаускас, който също игра в полското първенство, но за Корона Киелце.

Кариерата на Сандомиерски започва в Ягелония Бялисток, а от 2011 до 2014 се води в белгийския Генк. През този период е преотстъпван на три пъти в отборите на Ягелония, Блекбърн и Динамо Загреб. На практика той няма нито един официален мач за Генк.

През 2014/15 играе в Завиша Бидгошч, а от 2015 година е част от тима на Краковия.

Той също така има три мача за националния отбор на Полша и бе трети вратар на Европейското първенство през 2012 година. 

Гжегож Сандомиерски ще се превърне в четвъртия поляк, който ще играе в българския шампионат.