Отборът на Берое приема ЦСКА в мач от 34-ия кръг на Първа лига, Първа шестица.

Двубоят е от 20:30 часа на стадион "Берое" в Стара Загора.

Можете да следите развитието на мача минута по минута в GONG.BG.

Също така можете да гледате пряко срещата по DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA, както и да слушате развитието ѝ по Дарик радио.

Футболистите на ЦСКА заемат втората позиция във временното класиране с 69 точки, а лидерът Лудогорец е със 72, което прави задачата пред "червените" задължителен успех, ако искат да запазят шансове да настигнат разградчани.

Берое пък е четвърти в подреждането с 54 точки.

Венци Христов вероятно може да се завърне в Берое. Добрата новина от Стара Загора е, че едно голямо ядро от футболисти остават в тима - Душан Перниш, Ерол Алкан, Иван Бандаловски, Георги Ангелов, Рубен Бригидо, Вандерсон и Яя Меледже. Старозагорският тим търси нов вратар, след като стана ясно, че Георги Аргилашки отива в Ботев Пловдив. Наставникът на Берое Александър Томаш отрече появилите се информации за ЦСКА.

Берое взе 10 от последните 12 възможни точки в последните 4 мача, а Карлос Охене е аут до края на сезона.

Новините от ЦСКА започват с появата на информацията за евентуален нов треньор в лицето на Ненад Лалатович, капитанът на тима Николай Бодуров е с травма в кръста. Наказани за двубоя са Кристиян Малинов и Жеферсон.

Говори се и, че ЦСКА ще привлече шотландски нападател. Иван Турицов получи повиквателна за националния отбор, а от Уулвърхемптън са готови да отделят 860 000 паунда за Едвин Джеси.

Представяме ви още любопитни факти преди двубоя:

Берое

- Има само 2 загуби на свой терен в настоящото първенство – 0:1 срещу Черно море и 0:1 срещу Витоша в редовния сезон. С по-малко поражения у дома преди сегашния кръг са само Лудогорец и ЦСКА – по едно.

- Няма нито една победа в последните си 11 шампионатни срещи с ЦСКА, в които взе едва 4 точки с 4 равенства, всички постигнати на свой терен. За последно би червените на „Армията” – 1:0 на 7 март 2015 година.

- Двамата наставници на съперниците Александър Томаш и Добромир Митов бяха съотборници в защитата на ЦСКА през сезон 2000/01, когато "червените" финишираха на второто място в първенството.

ЦСКА

- Срещу Лудогорец в миналия кръг Али Соу пропусна първа дузпа след два точно изпълнени от него наказателни удара. Предишният титуляр в центъра на атаката Мауридес също има пропуск от бялата точка – при гостуването на Берое на 27 октомври 2018 година (1:1).

- 5 от всичките 6 загуби на червените през сезона дойдоха при гостувания, в класирането според резултатите само на чужд терен те имат цели 5 точки по-малко от Левски и 6 от Лудогорец.

- Последният мач на тима, който пропусна Кристиян Малинов, пак заради наказание, бе при загубата с 0:1 като гост на Левски на 24 февруари т.г. Преди това не игра и при равенството в Стара Загора (1:1)  в 13-ия кръг.

Баланс

В Първа лига: 106 мача, 10 победи за Берое, 24 равенства, 72 победи за ЦСКА, голова разлика 246-82 за ЦСКА.

Берое като домакин: 53 мача, 9 победи за Берое, 18 равенства, 26 победи за ЦСКА, голова разлика 85-51 за ЦСКА.

ЦСКА тренира в Хасково без Бодуров, над 100 чакаха тима

Педро Еуженио: Надявам се през лятото отново да направя трансфер