От ЦСКА излязоха с официална позиция по повод неяснотата след спора, който се разрази между „червения” клуб и Левски след мача помежду им. От „сините” индиректно обвиниха противника, че не е изявил желанието да почете с едноминутно мълчание починалата „икона” на Левски през седмицата Александър Костов.

Колев: Искахме минута мълчание, но не се получи

Прилагаме позицията на борда на ЦСКА в официалния сайт без редакторска намеса:

Армейци,

по повод изнесената в медиите информация от страна на Левски, че нашият клуб не се е включил в едноминутното мълчание като почит към бившия им футболист Александър Костов, сме длъжни да заявим следното:

Към нас не е отправяна по никакъв начин и от никого молба за подобна инициатива. Никой от синия клуб, по никакъв начин, не е дори споменавал за такова желание - нито на ниво ръководители, нито в кореспонденция през седмицата и най-вече на техническата конференция преди самата среща. Делегатът на двубоя Христо Ботев категорично потвърди пред наши представители, че подобно желание не е постъпвало и при него.

ЦСКА винаги е уважавал спортните легенди на България. Сашо Костов е забележителен играч в историята на Левски и ние без никакъв проблем и с нужното уважение щяхме да откликнем. Такава молба обаче нямаше - нито в писмена, устна, официална и неофициална форма. Ако някой не си е свършил работата и не е осъществил нужната комуникация с нас, то със сигурност вината не е в ЦСКА", написаха в официалния сайт на ЦСКА.