ЦСКА победи Берое с 1:0 в двубой от 34-ия кръг на Първа лига. Победното попадение дойде в 16-ата минута, а точен беше Тиаго. След този успех ЦСКА се приближи само на 1 точка от шампиона Лудогорец - 73 срещу 72 точки два кръга преди края на шампионата.

ЦСКА започна добре мача, но на два пъти в първите минути Бандаловски се справи. Берое отвърна с удар на Педро Еуженио. В 10-ата минута Евандро стреля, Перниш беше на ниво и не позволи на топката да влезе във вратата. Пет минути по-късно удар на Соу от десетина метра не беше опасен за Перниш.

В 16-ата минута на двубоя ЦСКА откри резултата. Жоржиньо пусна отличен пас на Тиаго и той с удар от границата на наказателното поле се разписа за 1:0.

Берое отвърна с удар на Бригидо три минути по-късно, но гол нямаше. Двата тима продължиха да атакуват опасно, но чисти голови положения липсваха. В края на полувремето Берое отправи опасни удари към вратата на Черниаускас, но Томаш се справи на два два пъти.

Берое поиска дузпа, не я получи

В началото на второто полувреме Бикел докосна топката с ръка в наказателното поле на ЦСКА, но съдията Попов прецени, че дузпа няма.  В 52-ата минута Александър Василев пробва мерника си, но не сполучи.

Минчев, който се появи като смяна в състава на Берое започна да тормози отбраната на "червените", но тя с дружни усилия отблъсна натиска. ЦСКА отстъпи инициативата през това второ полувреме, но успя да съхрани преднината си и да вземе ценни 3 точки в борбата за титлата.

Митов след двубоя

Така разликата между шампионите от Лудогорец и ЦСКА е само 1 точка. Във вторник ЦСКА играе с Левски, е Лудогорец гостува на Ботев в Пловдив.

Томаш след поражението

Берое -  ЦСКА 0:1

голмайстор: 0:1 Тиаго (16)


Съставите на двата отбора:

Берое: Перниш, Желев, Алкан, Цветков, Камбуров, Бандаловски, Меледже, Василев, Баранов, Бригидо, Педро Еуженио

ЦСКА: Черниаускас, Турицов, Чорбаджийски, Томаш, Бикел, Пинто, Антов, Тиаго, Евандро, Жоржиньо, Соу

съдия: Никола Попов