"Ясна е причината да сме тук. Упълномощен съм да представя новия треньор на ЦСКА – Любослав Пенев. Добре дошъл! Пожелавам му здраве и успехи с нашя клуб, а престоят му да бъде колкото може по-продължителен и по-пълноценен", обърна се спортния директор на ЦСКА Пламен Марков към Любослав Пенев при представянето на новия старши треньор на "червените".

"Причината за промените в спортно-техническото ръководство е липсата на достатъчно добри резулати, които да удовлетворяват ръководството и феновете. Треньори обикновено се сменят по такива причини. Няма нещо друго", добави Марков.

"Решението го взех много бързо. Аз съм си у нас. Аз не дойдох, аз съм си у нас", бяха първите думи на Пенев.

"Поемането на този пост си носи своите рискове. Аз обичам предизвикателствата и това не ме притеснява много", добави Любо Пенев.

Любо Пенев: Няма да карам никой на сила да играе за ЦСКА

"Поради високите целите на ЦСКА, които нашият клуб винаги е имал, е направена тази промяната. Ние вярваме, че можем да се преборим за шампионската титла. Имаше и символика във фланелката, която подарих на Любослав Пенев. Ние считаме това за възможно и вярваме, че с общи усилия да се доближим максимално до целта", коментира Пламен Марков на срещата с медиите и продължи:

"Изключително трудно е за клуб с амбициите на ЦСКА едновременно да се бори за шампионска титла и да налага играчи от юношеските отбори. Нека те първо да се преборят за мястото си. Ръководството на ЦСКА винаги се съобразява с изискванията на спртното такова. Треньорът е личността, която поставя изисквания за играчи на постове, където има нужда. Ръководството ще се съобрази с бъдещи изисквания на Любослав Пенев, но нека първо той навлезе в работата и каже къде вижда пропуски, за да може ние като ръководство да се намесим."

източник: LAP.bg

"Работим по въпроса за привличането на футболисти на различни постове. И е много, и е малко времето до края на февруари. Договорът ми е за година и половина. Най-важното е какво ЦСКА ще направи през този пролетен дял. Футболистите трябва да показват форма и качествата непрекъснато, а не в един мач. Тук публиката е взискателна, това трябва да се има предвид", сподели на свой ред Пенев.

Пламен Марков: Треньорската смяна е заради неудовлетворителни резултати

Запис от цялата пресконференция вижте тук: