ЦСКА спечели с 2:0 гостуването си на Витоша Бистрица в мач от втория кръг на Първа лига. Головете за успеха на момчетата на Ел Мастро реализираха Тиаго и Пинто в рамките на няколко минути в 9-ата и 16-ата минута на двубоя.

ЦСКА откри резултата в 9-ата минута, след като Мауридес свали топката на Тиаго и той не остави шансове на Георгиев. Седем минути по-късно Пинто удвои, след като Чорбаджийски стреля след центриране от корнер, топката се удари в Секулич и попадна в Пинто, който се разписа с мощен шут. 

"Червените" бяха доста сериозно затруднени от съперника си, след като понамали оборотите, но атакуващите футболисти на Витоша не успяха да преодолеят Черниаускас.

22 снимки

Най-чистото положение пропусна Амзин, който от няколко метра не сполучи да преодолее вратаря на ЦСКА в 33-ата минута на срещата. Амзин на два пъти също не успя да реализира пред вратата на "червените".

През втората част ЦСКА изигра доста умно остатъка на срещата и закономерно се поздрави с успеха. Мауридес имаше възможност да реализира и трети гол за ЦСКА, но стреля над вратата в 76-ата минута.

Така с актив от 6 точки и "чиста мрежа" ЦСКА е лидер в първенството.  

Ето и съставите на двата отбора:

Витоша: Георгиев, Гочев, Бонев, Амзин, Кутев, Котев, Лазаров, Мутафчийски, Купенов, Милев, Христов

ЦСКА: Черниаускас, Жеферсон, Чорбаджийски, Бодуров, Пинто, Джеси, Малинов, Секулич, Тиаго Родригес, Жоржиньо, Мауридес

съдия: Станислав Ставров (Велико Търново)