Кондиционният треньор на ЦСКА Томас Нойберт призна, че българският клуб проявява интерес към играча на румънския гранд Стяуа Олимпиу Моруцан.

В интервю за „Pro TV“ Нойберт разкри, че ЦСКА иска да вземе 19-годишния футболист под наем до края на сезона.

„Бих искал да доведа Моруцан в ЦСКА. Говорих преди няколко дни с шефовете на клуба, но на този етап няма шанс“, коментира Нойберт.

Със сигурност от ЦСКА няма да се откажат толкова лесно и е много вероятно да направят нов опит да привлекат младежкия национал на Румъния.

Моруцан през първия полусезон игра като преотстъпен от Стяуа в Ботошани и записа 18 мача. 19-годишният футболист играе като атакуващ халф и крило и може да бъде взет в ЦСКА за заместник на Кирил Десподов, ако се стигне до продажбата на най-добрия български футболист за 2018 година.

Нойберт разкрива, че ако се върне в Румъния, то той ще работи отново в Стяуа. Германският специалист разказва, че поддържа все още отлични отношения с някои от играчите в отбора.

„Промених много манталитета на играчите, имах и късмет, когато дойдох в Стяуа през 2012 година, защото те вече бяха големи футболисти. Дадоха ни ключа, а ние го завъртяхме, за да отворим вратата и да се качим на следващото ниво. Не напуснах отбора, защото съум се карал с някого. Причините бяха лични и финансови“, споделя Нойберт.

Томас Нойберт направи сравнение между Стяуа и ЦСКА: „От качествена гледна точка, настоящият ми отбор е по-добър, но сега има млади играчи, които въпреки че са по-добри в качествено отношение, не са на едно и също ниво не само физически, но и психически. Младите играчи правят 2-3 добри мача и след това 2-3 слаби. За младите футболсти е трудно да поддържат едно и също ниво за дълъг период от време. Ще видим какво ще се случи през втория дял от шампионата.“

Нойберт говори и за новото попълнение на Лудогорец – Адриан Попа: „Пожелавам му късмет. Съжалявам, че не играеше в Англия. Мисля, че там можеше да играе без проблеми. Не знам защо не се получиха нещата. Понякога малките детайли правят разликата. Видях, че за Лудогорец вкара още в първия си мач.“