ЦСКА победи Септември София с 3:0 в двубой от 11-ия кръг на Първа лига. Головете за успеха реализираха Мауридес от дузпа, Тиаго и Манолев.

В началото на срещата и двата тима не рискуваха особено с атаки към двете врати. В 10-ата минута опасен удар на Джеси беше париран от вратаря Янко Георгиев. Последва поредица от корнери пред вратата на Септември, но Бодуров и Жоржиньо пропуснаха целта. 

Септември организираше контаатаки, а в 27-ата минута на двубоя Будинов се впусна отдясно, пусна пас към Байду, който се сблъска със Стивън Перейра, а домакините поискаха дузпа, но съдията остави играта да продължи. Малко по-късно Байду центрира, но отбраната на гостите се справи.

Стигна се до 37-ата минута, когато Иван Стоянов фаулира в наказателното поле Мауридес и от точката на дузпата той я превърна в гол, за да изведе отбора си напред в резултата. Това беше и 6-о попадение на нападателя от старта на шампионата.

35 снимки

В 40-ата минута удар на Крис Гади беше спасен от Черниаускас току пред голлинията на вратата си. Малко преди края на първата част Бенга наруши правилата срещу играч на ЦСКА, което провокира пряк свободен удар за "червените", а футболистите на Септември обградиха съдията, който извади жълт картон на провинилия се футболист.

През втората част Крис Гади се впусна в опасна атака към вратата на ЦСКА, преодоля Лясков, но не намери съотборник в наказателното поле в 49-ата минута на срещата. Две минути по-късно Тиаго от пряк свободен удар опари ръкавиците на Георгиев.

В 65-ата минута влезлия като смяна Соу намери Тиаго, който реализира втория си гол от старта на сезона, за да направи 2:0 в полза на ЦСКА. До края на мача Соу и Жоржиньо пропуснаха от изгодни позиции да направят резултата по-изразителен. Септември пропусна да се разпише в 83-ата минута като от няколко метра пропусна да намали резултата. В добавеното време на двубоя Манолев от пряк свободен удар оформи крайното 3:0.

След успеха ЦСКА е на второто място с актив от 25 точки, но и мач повече от Лудогорец, който играе срещу Ботев Враца в неделя. Септември е с актив от 4 точки и заема предпоследното място в таблицата.

Ето и съставите на двата отбора:

Септември: Георгиев, Галчев, Бенга, Чандъров, Добрев, Стоичков, Стоянов, Байду, Гади, Меледже, Будинов
ЦСКА: Черниаускас, Чорбаджийски, Бодуров, Пинто, Жоржиньо, Джеси, Мауридес, Лясков, Бикел, Тиаго, Стивън Перейра

главен съдия: Георги Давидов