ЦСКА посреща Ботев в едно от дербитата на 16-ия кръг в Първа лига.

Двубоят е в събота от 15 часа и ще бъде предаван по DIEMA SPORT, както и онлайн на GONG PLAY.

"Червените" са в отлично настроение след успеха като гост над Лудогорец. Срещу тях обаче е отбор в отлична серия, който не се притеснява от съперника и на свой ред ще гони трите точки в борбата си към третото място.

Големият проблем за домакините ще бъде липсата на голмайсторса Фернандо Каранга, който е наказан. С леки травми от мачовете на младежкия национален отбор са Кирил Десподов, Стойчо Атанасов и Александър Георгиев. В лагера на "червените" очакват до края на седмицата в България да пристигне новото попълнение Роланд Алберг.

За Ботев наказан е защитникът Пламен Димов, а в състава се завърнаха Йордан Минев и Цветомир Панов.

Ето още любопитни факти преди мача:

- В първия си двубой с канарчетата през сезона на 30 юли т.г. ЦСКА вкара толкова голове – 6, колкото в предишните си 10 шампионатни мача с пловдивчани, взети заедно, като не успя да се разпише в 6 от тях

- ЦСКА е изиграл 4 мача за първенство без Фернандо Каранга, откакто той облече червената фланелка, в които вкара 5 гола, или средно по 1,25 гола на среща. С него в състава си средната резултатност на армейците се вдига на 1,89 (51 гола в 27 мача).

- Ако не загубят от жълто-черните, армейците ще изравнят най-дългата серия без поражение през сезона на Лудогорец от 14 мача, която сами прекъснаха с 2:1 в Разград в миналия кръг. Последната загуба на ЦСКА пък бе точно от зелените – 0:1 у дома във втория кръг.

- Последната загуба в първенството на ботевци бе от лидера Лудогорец – 1:2 като гости в 9-ия кръг. Оттогава насетне те записаха 5 победи и 2 ремита в 7 срещи.

- Най-резултатният чужденец в клубната история на Ботев Фернандо Виана има вече 15 гола за канарчетата, откакто се подвизава в Първа лига, но все още не се е разписал срещу някой от отборите от Топ 3 Лудогорец, ЦСКА и Левски.

- Ботев Пд не вкара нито един гол при последните си 7 визити на „Българска армия”, но пък взе 3 точки като гост в периода с три нулеви равенства. За последно отбеляза гол в Борисовата градина при загубата с 1:2 на 26 април 2009 г.