ЦСКА постигна четвъртата си победа от старта на шампионата в Първа лига. "Червените" спечелиха трудно с 2:1 над Славия с две попадения на Мауридес и с актив от 12 точки си върнаха първото място, на което временно се беше настанил Левски.

През първата част ЦСКА упражняваше натиск към вратата на Славия, но се оттегли на почивка с преднина от един гол, след като в добавеното време на първата част, Мауридес се разписа с глава, след като засече центриране отдясно на Десподов.

Един куп създадени положения пред вратата на Стергиакис не доведоха до опасности и голове, преди отличната атака на ЦСКА да доведе до гол. Десподов центрира в наказателното поле на Славия и Мауридес се разписа.

Преди това Кирил Десподов направи най-интересното положение пред вратата на Славия, след като от пряк свободен удар нацели страничната греда на Стергиакис в 38-ата минута на срещата.

Малко преди края на първата част Гамаков и Десподов получиха жълти картони, след като бранителят на Славия фаулира атакуващият играч на ЦСКА, той бутна съперника си и закономерно получи жълт картон, какъвто заслужи и бранителя на "белите".

В 48-ата минута на срещата изключително грубо нарушение на Шоколаров срещу Жоржиньо, извади играча на ЦСКА, който не успя да продължи срещата, а футболистът на Славия не получи и жълт картон.

През втората част в 66-ата минута Славия изравни резултата, след като Велковски центрира от пряк свободен удар и с глава Карабельов се разписа, насочвайки топката с глава във вратата на Черниаускас. В 80-ата минута Лясков удари Галин Иванов в борба за топката, но съдията остави играта да продължи без санкция към бранителя на домакините. 

В останалите минути до края на мача ЦСКА се впусна да търси победен гол, но той дойде в 90-ата минута, след като Мауридес направи резултата 2:1 и отново центрирането дойде от Десподов отдясно. 

В добавеното време Славия имаше възможност да изравни резултата, но това не се получи и "червените" спечелиха срещата. Така Мауридес реализира вече осем гола в седем мача за ЦСКА.  

Как се разви двубоя минута по минута  вижте на Gong.bg.

Ето и съставите на двата отбора:

ЦСКА: Черниаускас, Чорбаджийски, Бодуров, Пинто, Жоржиньо, Лясков, Малинов, Десподов, Мауридес, Секулич, Тиаго

Славия: Стергиакис, Александров, Станисавлевич, Христов, Узунов, Иванов, Йомов, Велковски, Гамаков, Ангелов, Карабельов

съдия: Волен Чинков