ЦСКА победи Берое с 6:0 в мач от 20-ия кръг на Първа лига. Фернандо Каранга реализира хеттрик, по един гол за крупния успех на "червените" реализираха Десподов , Тиаго и Манолев.

Берое започна добре с две атаки в първите две минути, но бранителите на ЦСКА се справиха. Постепенно ЦСКА започна настойчиво да търси гол и това се случи в 11-ата минута, когато Десподов с удар извън наказателното поле матира Перниш. Така той се разписа в четвърти пореден мач за "червените".

В 22-ата минута Охене опита пас към Камбуров, но Черниаускас излезе напред и улови кълбото. Най-спорната ситуация в двубоя дойде само 4 минути по-късно, след като Карачанаков пусна пас към Камбуров, но съдията вдигна флага за засада, но такава нямаше.

Несъществуващата засада на Камбуров

В 32-ата минута нескопосана намеса на Перниш щеше да му коства гол във вратата, но Хаджиев от голлинията изчисти удара на Каранга. В следващата минута отново футболистите на ЦСКА не успяха да накажат нова грешка на вратаря на Берое.

Играчът на мача Кирил Десподов

ЦСКА наложи волята си с две попадения на Каранга в 43-ата и 45-ата минута, а асистенциите дойдоха от Кирил Десподов.

През втората част Каранга оформи хеттрика си в 52-ата минута, след нов пас на Десподов. Постепенно домакините намалиха оборотите, но се стигна и до пети гол във вратата на неориентирания Перниш в този мач, след като резервата Меркадо намери отляво Тиаго и той направи резултата 5:0, а Манолев оформи крайния резултат в края на двубоя за 6:0.

Така временно момчетата на Стамен Белчев излязоха начело в класирането с актив от 47 точки, а Берое заема 4-ото място с 34. "Червените" са с две точки преднина пред Лудогорец, но и с мач повече.

Съставите на двата тима:

ЦСКА: Черниаускас, Недялков, Барт, Бодуров, Малинов, Дюлгеров, Лое, Рафаел, Десподов, Тиаго Родригес, Каранга

Берое: Перниш, Желев, Иванов, Райнов, Охене, Леони, Хаджиев, Карачанаков, Педро Еуженио, Хаджиев, Камбуров

Съдия: Ивайло Стоянов