Дунав Русе приема един от фаворитите за титлата ЦСКА в среща от съботната програма на Първа лига. Двубоят от 16-ия кръг на първенството стартира в 15 часа и може да бъде гледан на живо по DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA Xtra.

В първия мач между двата тима през сезона "червените" надделяха с 3:0 на стадион "Българска Армия". Сега те са в серия от три поредни победи и със сигурност ще търсят да я продължат и така да притиснат лидера Лудогорец в битката за върха.

Дунав, от своя страна, записа две победи от шест мача при новия наставник Людмил Киров, което качи тима до 11-то място в подреждането. В последния кръг обаче русенци отстъпиха на Ботев (Враца) с 0:1.

По време на прекъсването Дунав победи Спартак Плевен в контрола (3:2). В нея бранителят Илия Мунин направи неофициален дебют за "драконите". Очаква се тимът да се подсили с бразилски вътрешен халф, който ще бъде използван в през пролетта.

За ЦСКА Кирил Десподов и Рафаел Енрике са на линия след травми. Като титуляр за отбора на Нестор Ел Маестро се очаква да започне Жоржиньо, заедно с Мауредес и Десподов в предни позиции.

Ето и някои любопитни факти преди началото на срещата:

• Единственият гол на Исмаил Иса досега във вратата на ЦСКА бе с екипа на Локо Мз на 21 март 2010 г. и стана причина мачът да бъде прекратен заради нахлуване на терена на червените фенове, а впоследствие БФС присъди служебна загуба с 0:4 на армейците.

• Дунав е в Топ 6 на най-силните домакински отбори през настоящия сезон с 13 спечелени точки на свой терен и само една – при гостуванията.

• Дунав загуби всеки от последните си 3 мача с червените – 0:3 като гост на 22 септември 2017 г., 0:2 в Русе на 5 март 2018 г. и ново 0:3 на „Армията” на 5 август т.г., когато Мартин Ковачев си отбеляза автогол.

• Кирил Десподов вкара по гол в три от последните си 4 мача за червените, а в четвъртия двубой направи една асистенция. Има вече 19 попадения за ЦСКА в първенството, като след още два ще влезе във вечния клубен Топ 50 на стрелците.

• В петте мача, в които взе участие левият бек Джеферсон Телес през сезона, червените не допуснаха нито едно попадение във вратата си и взеха пълния комплект от 15 точки.

• Божидар Чорбаджийски бе титуляр във всеки от досегашните си 72 мача за първенство с червената фланелка, като бе сменен в тях едва 2 пъти, влезе резерва единствено при дебюта си при загубата с 1:2 от Локо Сф на 25 май 2013 г..