ЦСКА е съвсем близо до осъществяването на първи изходящ трансфер през зимата. Става дума за португалския плеймейкър Тиаго Родригес, който е на път да подсили полския гранд Легия Варшава.

Според dir.bg трансферът е на финалната права, като единственото, което остава да се свърши, включва преминаването на медицински тестове и подписване на договора. Има причина сделката все още да не е оповестена официално от замесените страни, които искат да се застраховат от евентуална засечка.

26-годишният Тиаго Родригес пристигна в ЦСКА преди година половина и имаше период, в който беше неизменен титуляр. Под ръководството на Нестор Ел Маестро ибериецът постепенно загуби водещата си роля, но все пак дотук се е отчел с 14 гола и 18 асистенции в 61 официални срещи.

Горе-долу от началото на декември Легия проявява завиден интерес към португалеца. Очевидно ЦСКА е останал доволен от последната оферта, чиято стойност гравитира около 1 милион евро. Сделката е изключително изгодна за „червените”, които привлякоха Тиаго като свободен агент.

Легия е актуалният шампион на Полша и е повече от ясно, че ще опита да защити трофея си. След първия дял от първенството тимът е на второ място във временното класиране, като изостава с 3 пункта от лидера Лехия Гданск.