Атакуващият халф на ЦСКА Кирил Десподов мина през „осанна до разпни го”, за да бъде част от успеха на ЦСКА над ФК Рига в първия квалфикационен кръг на Лига Европа. Десподов пропусна дузпа в 88-ата минута, при резултат 1:0 за Рига и пропусна да прати ЦСКА напред в турнира много по-рано. При дузпите, халфът бе пети изпълнител за Нестор Ел Маестро, но там Десподов бе повече от категоричен и неговият гол се оказа победен за „червените”.

„Тежко ми е, тъй като можеше да реша мача по-рано. Ако бяхме отпаднали, щях да поема отговорността. Радостно е, че ги отстранихме, макар и с мъка. Това, че съм на 21 година въобще не ме оправдава. Имам достатъчно мачове зад гърба си и поемам отговорността. Не смятам, че годините са от значение. Бях сигурен, че ще вкарам в редовното време, но техният вратар направи добро спасяване. Хубаво е, че вкарах при дузпите след продълженията. Първото нещо, което помислих преди петата дузпа бе дали ще вкарам или ще пропусна. Направих три-четири крачки и бях сигурен, че ще отбележа. Аз съм уверен в себе си. ФК Рига ни затрудни, тъй като игра дефанзивно. Вкараха ни от една ситуация и нямаха удар във вратата ни. Знаехме как ще играят, както и те знаеха нашата игра. Изтегляха ни много бързо и не можехме да получаваме топка от дълбочина”, довери Десподов пред DIEMA SPORT.

„Липсва ни централния нападател, но трябва да се абстрахираме от този факт. Резултатът ще го видите скоро на терена. Няма да играя срещу Локомотив Пловдив, тъй като съм наказан. Този мач ще повлияе на физическото състояние, а имаме и полет към София веднага. За Локомотив ще мислим от утре”, продължи 19-ката на ЦСКА.

„Феновете на ЦСКА са невероятни. Много хора ни подкрепиха. Извинявам се, че не реших мача в края на редовното време, но това е футболът. Знам, че е имало критики, но няма какво да направя”, завърши Десподов.