Нападателят на ЦСКА Кирил Десподов прие с благодарности наградата си за Играч на мача при победата 1:0 над Локомотив Пловдив в 14-ия кръг на Първа лига, но не пропусна шанса да отвърне на критиците си. Острието, чийто гол от пряк свободен удар донесе успеха, призова за повече търпение към себе си, отбора, а и не на последно място – към работата на старши треньора Нестор Ел Маестро.

„Благодаря на всички, които са гласували за мен. Тази награда е за целия отбор, защото, както видяхте, 11 човека се борихме. Доста битка, доста здрав мач. През първото полувреме имахме три ситуации за гол, поздравявам вратаря на Локомотив. Направи невероятно спасяване (при изстрела на Манолев – б.р.). През второто имахме късмет да вкараме от статично положение”, коментира 21-годишният Десподов.

„Всички в отбора виждат, че след тренировка оставам да бия минимум 25-30 фаула. Виждам, че имам потенциал да ги изпълнявам добре, затова искам да ги усъвършенствам.”

„Нека ни критикуват колкото си искат. Критиците са тези, които стоят пред компютъра и пишат във „Фейсбук”. Истинските фенове бяха тук с нас, по трибуните. Вдъхнаха ни кураж, за да вземем трите точки днес.”

„Кризата при Мауридес? На Мауридес му трябва малко време, за да отбележи един гол, с който да му дойде самочувствие. Вижда се, че е паднал духом, но момчето не се предава и играе. На всяка тренировка се представя на 100 процента. Затова играе.”

„Феновете най-много мен ме нападат. Не знам защо, когато отборът играе слабо и не побеждаваме, Десподов винаги е виновен. Не съм само аз на терена, трябва по-глобално да се гледа. Не може винаги Десподов да е виновен за всичко. Може би изискванията към мен са доста високи. Самият аз изисквам много от себе си, но не може във всеки мач да съм на топ ниво и да вкарвам по три гола.”

„Напрежение в съблекалнята? Разбира се, че няма нищо такова. Дайте ни време и оставете треньора да работи спокойно”, добави Десподов.