Нападателят на ЦСКА Кирил Десподов нападна остро вратаря на Славия Георги Петков след загубата на своя тим с 0:1 от „белите”. Според острието на „червените” опитният страж – и негов съотборник в националния отбор – е крещял край тъчлинията напътствия към съиграчите си да „счупят крака” на младия нападател.

22-годишният нападател бе замесен в една от дискусионните ситуации в срещата, при която ЦСКА очакваше да получи дузпа, но такава не последва от съдията Волен Чинков. В 80-ата минута Кристиян Пешов с шпагат атакува много остро Десподов в наказателното поле, а вече извън стадиона националът разкри, че е получил много сериозен удар в глезена, който съвсем доскоро лекуваше.

„Много мислех в съблекалнята дали да ви споделя, това, което ще кажа сега. Все пак реших да го направя. Преди да ме удари десния бек, Гошо Петков се провикна отвън: „Счупи му крака, счупи му крака!”, а после точно в онзи миг каза: „Сега е моментът, сега е моментът”. Глезенът ми в момента е подут. Не е добре това. Не е добре за футбола. Това е един голям вратар, с голяма кариера… Досега имах огромен респект към него, вече нямам никакъв. Не може така да говориш за един млад футболист, който се бори със зъби и нокти да излезе в чужбина. Не може по такъв начин да искаш да му съсипеш бъдещето, да говориш такива неща на съотборниците си”, яростен беше Десподов.

„Да, за съжаление сме съотборници в националния отбор. Ако има очи и е мъж, попитайте го, да видим какво ще каже.”

„Съдията? Какво да го коментирам? Имаше ли дузпа срещу Малинов, вас питам? Нека си говорим честно! Помогнаха ли днес съдиите на Славия. Помогнаха, а това не е само на този мач. Така беше и преди. И ние имаме вина, че не си вкарахме положенията и все пак… Как да имаш желание да играеш в това първенство? Как? Аз съм разочарован. Много е тъжно, че се оправдаваме със съдии, но тук става дума за факти. Говорим за факти, а не празни приказки”, заяви Десподов.