Холандският гранд ПСВ Айндховен живо се интересува от родния национал Кирил Десподов. Според информация на „Тема Спорт” тимът следи изявите на 22-годишния нападател от ЦСКА вече месеци наред и ще продължи да праща скаути през втория дял от сезона.

Изданието припомня, че ПСВ е пратил свой човек да гледа изявите на Десподов в дербито срещу Левски (0:1), когато талантът от Кресна записа пълни 90 минути. Контузията, която вчера извади нападателя от сметките на националния отбор за двубоите срещу Кипър и Словения от Лигата на нациите, леко е пообъркала плановете на холандците. Те са смятали да пратят съгледвач и на двете срещи, но предвид тази ситуация това им намерение пропада. Въпреки това хора на ПСВ са гледали на живо предишните две срещи на „трикольорите” – обрата от 0:1 до 2:1 (когато Десподов реализира гол) срещу Кипър в София и поражението от Норвегия (0:1).

Десподов демонстрира силна форма напоследък, като в последните 4 мача на ЦСКА той вкара 3 гола и даде 1 асистенция. Това само е убедило ПСВ да продължи да следи изкъсо ситуацията, като се очаква грандът от Айндховен да прати скаут и на дербито срещу Лудогорец (6 декември). Очакванията на „Тема Спорт” са холандците да наблюдават острието и през пролетта, а оферта да има евентуално през лятото на 2019-а година.

Както е известно, един от настоящите съотборници на Десподов в ЦСКА знае много добре какво представлява клуб като ПСВ. Става дума за десния краен защитник Станислав Манолев, който игра за холандците между 2009-а и 2014-а и записа почти 100 мача. Двамата с Десподов неведнъж са демонстрирали приятелски отношения, така че младият нападател спокойно може да получи допълнителна информация.